След миналогодишния опит за държавен преврат в Турция хиляди държавни

...
След миналогодишния опит за държавен преврат в Турция хиляди държавни
Коментари Харесай

Турски държавни служители с молби за убежище в Германия

След миналогодишния опит за държавен прелом в Турция хиляди държавни чиновници бяха освободени от работа, а мнозина от тях даже бяха задържани. По данни на федералния министър на вътрешните работи на Федерална Република Германия Томас де Мезиер от този момент насам стотици, наранени от ограниченията на ръководещите в Анкара, са кандидатствали за леговище в Германия , написа изданието " Der Spiegel ", представен от Агенция " Фокус ", представено от Народоосвободителна въстаническа армия.

Сред тях са 250 души с турски дипломатически паспорт и 365 титуляри на така наречен " служебни паспорти ", разясни немският министър, цитирайки данни, настоящи към края на август 2017 година Те включват и членовете на фамилиите на потърсилите протекция в Германия.

За Томас де Мезиер броят им е „ забележителен, само че и извънредно огромен “. Федералната работа за миграция и бежанци третира всеки от тези случаи „ като всички останали, според закона ".

Отношенията сред Берлин и Анкара са напрегнати от месеци. Причината е обвързвана с редицата арести на немски жители в Турция по политически аргументи. Ситуацията предизвика немските политици да призоват за неотложно преустановяване на договарянията за турското участие в Европейския съюз, а също и за прекратяване на оръжейния експорт за страната.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР