След местните избори виждаме, че двете основни политически сили –

...
След местните избори виждаме, че двете основни политически сили –
Коментари Харесай

Политологът Иван Начев: ГЕРБ и ДПС се опитват да преформатират управлението

" След локалните избори виждаме, че двете съществени политически сили – ГЕРБ и Движение за права и свободи, се пробват да преформатират настоящето политическо ръководство, да го слагат под напън. Трябва да има нова сделка. "
Това мнение изрази в изявление за БНР политологът Иван Начев, учител в Софийския университет. По думите му, двете политически сили се пробват да държат напрегнат Политическа партия и непрестанно се слага под въпрос нейното ръководство.

Политическа партия в тази обстановка е в най-тежка позиция – на която и страна да застане, ще бъде подложена на критика, и е най-потърпевша от всичко, което се случва, означи той.
" Това напрежение ще продължи около бюджета и при започване на идната година, до момента в който стигнем до прословутата ротация ", счита Начев.
ГЕРБ се укрепи още веднъж в локалната власт съвсем в цялата страна, уточни той и дефинира като " обикновено " обяснението на Политическа партия, че натискът идва поради загубата на София и Варна.
" Натискът цели по-дългосрочна вероятност на това ръководство ", разяснява Иван Начев в предаването " Преди всички ".
 
Преди идния конгрес на Движение за права и свободи – събирането на Централния съвет с присъединяване на Ахмед Доган, политологът посочи, че оценката му ще бъде значима.
" Ако тя бъде отрицателна - за работата на държавното управление и така наречен сглобка, може да си мислим, че се върви към различен формат. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР