След месеци на напрежение, обвинения между ръководителите и неяснота Левски

...
След месеци на напрежение, обвинения между ръководителите и неяснота Левски
Коментари Харесай

След месеци на напрежение "Левски" се насочва към важно общо събрание

След месеци на напрежение, обвинявания сред ръководителите и неизясненост " Левски " се насочва към значимо общо заседание. На него се чакат отговори на доста въпроси, най-много за посоката, в която се движи синият клуб и финансовото положение.

Общото заседание стартира в 11.00 часа на стадион " Георги Аспарухов ".

До свикването на събранието се стигна, откакто притежателят Наско Сираков разгласи, че ще бъде вдигнат капиталът на клуба. Това ще стане посредством емисия на 3 млн. нови акции, които са към 10% от сегашния капитал (в момента той е тъкмо 30 669 974 лева.). Номиналната стойност на акциите ще си остане 1 лева, само че емисионната им стойност - онази, на която ще се получават, ще бъде 5 лева

Ходът беше показан от Сираков и като за спасението на клуба след.

В дневния ред на общото заседание са вписани три точки. Освен взимане на решение за нарастване на капитала, ще бъде гласувано приемане на смяна в Надзорния съвет, а третата е всякакви.

Освен издаването на акции, което е значимо за финансовото положение на клуба, чийто задължения са над 26 милиона лв., се чака и гласуването на втората точка.

 Орел, рак и щука на Орел, рак и щука на " Герена ": до какво ще докара битката за власт в " Левски "

От месеци в клуба има разделяне измежду управлението, като от едната страна е Сираков, а от другата изпълнителният шеф Ивайло Ивков. Между двамата имаше няколко спора, кулминационната точка от които бяха. След тях, че ще бъде освободен, а, че " който има различия с него си потегля ".

Силната фигура на " Герена " треньорът, който има поддръжката на почитателите, заобикаля да влиза открита конфонтация със обственика, макар че няколко пъти разгласи, че е срещу някои ходове.

 След месеци на напрежение
© LAP.BG

Сред акционерите, които ще вземат участие в събранието е и фенското съдружие " Левски на левскарите ". То беше основано през май 2022 година с концепцията за смяна в ръководството на клуба. По-късно до промени не се стигна, само че през март организацията.

Възможно е посредством гласуването на промени в Надзорния съвет да се ограничи властта на Сираков в клуба.

Това ще бъде второ общо заседание на " Левски " за по-малко от шест месеца. Такова., в разгара на договарянията с Драган Шолак.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР