След месеци бягство от правосъдието заподозреният за убийството в Цалапица

...
След месеци бягство от правосъдието заподозреният за убийството в Цалапица
Коментари Харесай

След месеци бягство: Дания върна у нас заподозрения за убийството в Цалапица

След месеци бягство от правораздаването обвиненият за убийството в Цалапица беше върнат в България. Съпровождан от чиновници на Главна дирекция " Охрана " от правосъдното министерство, Рангел Бизюрев кацна на летище София късно в сряда вечерта с полет през Мюнхен. Той беше търсен с европейска заповед за арест и арестуван в Дания през ноември 2023 г. 

Веднага откакто слезе от самолета на българска земя мъжът беше отведен към столичния следствен арест. В четвъртък той ще бъде конвоиран до Пловдив, а от прокуратурата в града под тепетата се чака да изискат непрекъснатото му задържане. Той ще би трябвало да даде подробни показания за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Ще му бъде връчена и призовка да се яви като очевидец по делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са предадени на съд за укривателство. Заради подозрения в работата на прокуратурата и съда околните на Димитър Малинов проведоха десетки митинги през миналите месеци, предава Нова ТВ.

" Поех персонален ангажимент към околните на убития в Цалапица Димитър Малинов, че посоченият за причинител Рангел Бизюрев ще бъде открит, арестуван и върнат в България, с цел да се изправи пред българския съд ". Това написа във Фейсбук вътрешният министър в оставка Калин Стоянов. 

" В телефонен диалог с майката на Димитър – Атанаска Бакалова, я осведомих за всички дейности, които Министерство на вътрешните работи предприе, с цел да може довечера Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен.  Благодаря на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до сполучлив край издирването и задържането на Бизюрев! ", добавя Стоянов в обществената мрежа. 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР