След Мериленд и американският щат Вирджиния включва българския като чужд

...
След Мериленд и американският щат Вирджиния включва българския като чужд
Коментари Харесай

Вирджиния признава българския като чужд език в дипломите за средно образование

След Мериленд и американският щат Вирджиния включва българския като непознат език в дипломите за приблизително обучение, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Езиковият тест по български език, провеждан от Департамента за езиково образование (ДЕО-ИЧС) при СУ „ Св. Климент Охридски “, е приет и включен в програмата „ Сертификат за двуезичност “ (Seal of Biliteracy) на този щат. Решението беше взето на 10 април, на изключително съвещание на Управителния съвет на Департамента по обучение във Вирджиния, извършено по молба на посолството на България във Вашингтон.


Още тази година завършващите гимназия възпитаници във Вирджиния ще могат да положат отдалечено изпит по български език и да получат „ Сертификат за двуезичност “.

Департаментът по обучение в щата ще включи директна отпратка към теста на електронната си страница в период до две седмици. Сертификат ще бъде издаван при сполучливо полагане на теста - най-малко равнище В 1.
 От идната година българският език става свободноизбираем в турските гимназии От идната година българският език става свободноизбираем в турските гимназии
От последваща образователна година българският език ще може да се учи по избор като свободноизбираем предмет в турските гимназии, реши турското министерс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР