След лято, изпълнено с пламтящи ракети и разтърсващи земята ядрени

...
След лято, изпълнено с пламтящи ракети и разтърсващи земята ядрени
Коментари Харесай

Вождът Ким замени ракетите с трактори, развива икономиката

След лято, изпълнено с пламтящи ракети и разтърсващи земята нуклеарни гърмежи, държавните медии на Северна Корея в този момент обрисуват вожда Ким Чен-ун като водач, който краткотрайно заменя оръжия за цехове, отбелязва " Ройтерс ".

Новата роля на вожда наподобява цели да построи поддръжка вътре в комунистическата страна, изпълнявайки обещанията си за развиване на стопанската система дружно с нуклеарната стратегия и да успокои жителите на фона на стягане на интернационалните наказания.

Снимки, оповестени от държавните медии през днешния ден, демонстрират вожда Ким да прави обзор на оборудването в цех за трактори, тестово шофирайки едно от транспортните средства и смеейки се с служащи, последните от потока фотоси през последните два месеца, изобразяващи усмихнатия Ким, навестяващ ферми и заводи, в които се създават обувки, козметика и камиони.

After a rocket-fueled summer, North Korean media portrays Kim Jong Un as trading weapons for tractors https://t.co/uybwneHHwy pic.twitter.com/7HDFAfIasx
— Reuters India (@ReutersIndia) November 15, 2017

Между 21 юни и 20 септември Ким не организира нито една социална демонстрация, обвързвана с стопанската система, като вместо това се концентрира съвсем напълно върху появяването на събития като тествания на ракети или обиколки на оръжейни фабрики, съгласно данни, събрани от Министерството на обединяването на Южна Корея.

Възобновяването на публичните прояви, свързани с стопанската система съответства със мъртвило в тестванията на ракети. Северна Корея не е изстрелвала ракета или тествала нуклеарно оръжие, откакто изстреля балистична ракета над територията на Япония на 15 септември.

Спирането на тестванията се свързва със затишието в сходни моменти през последните години, като Северна Корея съвсем несъмнено продължава напъна си за по-способни нуклеарни оръжия, акцентират публични лица от Южна Корея.

Ала възобновеният фокус върху икономическото развиване би могъл да бъде опит да се обединят севернокорейците и да се ускори поддръжката за държавното управление, показва представителят на Министерството на обединяването на Южна Корея.

" Докато Северна Корея към момента демонстрира воля да продължава с развиването на нуклеарната и ракетната си стратегия, техният фокус върху стопанската система е също по този начин оказва помощ на севернокорейския народ да се сплоти ", добавя представителят.

Северна Корея може би стартира да усеща " стягането на коланите " в резултат на интернационалните наказания, затегнати след шестия и най-мощен нуклеарен опит през септември, а нейното държавно управление може да е подложено на напън да ограничи тяхното влияние, акцентира южнокорейският професор Нам Сун-уук, който е експерт по Северна Корея.

" Ким Чен-ун просто прави това, което прави най-добре - насърчавайки народа си да реализира бърз стопански напредък и да подтиква производството ", показва Нам, допълвайки: " Грижата за стопанската система и неговия народ са главните цели. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР