След ликвидирането на Договора за ракетите със среден обсег на

...
След ликвидирането на Договора за ракетите със среден обсег на
Коментари Харесай

Новите US ракети със среден обсег се целят в руски бази в Урал и Камчатка

След ликвидирането на Договора за ракетите със междинен обхват на деяние, Пентагонът получава опция да укрепи своите военни бази в Азия. Новите американски ракети със междинен обхват ще бъдат ориентирани към съветски обекти в Урал и Камчатка.

Това разяснява съветският боен специалист военачалник Юрий Неткачов, представен от информационните организации във връзка на прекратяването на контракта сред Вашингтон и Москва и изказването на американския министър на защитата Марк Еспър за разполагане на ракети в Азия.

Вашингтон от дълго време и интензивно се е готвил за такова разполагане и новото ракетно оръжие е във заключителен етап на разработка. Това явно е ставало дълго преди президентът Тръмп да разгласи желанието на Съединени американски щати да излязат от контракта. Пентагонът счита да реализира желанието си с разполагането на ракети покрай Русия в околните месеци.

Според специалиста, по този начин под непрекъснат американски прицел от ракети със междинен обхват могат да се окажат военноморските обекти и бази на съветския Тихоокеански флот, на които са ситуирани стратегически нуклеарни сили на Русия, в това число и базата за атомни подводници във Вилючинск (Камчатка).

Освен това в обсега на тези ракети влиза новият съветски космодрум "Восточний " в Амурска област.

"Особена заплаха за нашите непрекъснати военни гарнизони и стратегически обекти, ситуирани в Южен Урал и Западен Сибир, ще съставляват ракетите, които Съединени американски щати може да разположат в своите военни бази в Афганистан ", счита специалистът.

Страните от Далечния изток, които поддържат Съединени американски щати, от дълго време желаят да укрепят своята военна сигурност, в това число против Китай. А Афганистан е идеално място за Пентагона, тъй като там всяко военно укрепване може да се оправдае със отбрана от терористи, а това не може да се управлява.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР