След купищата проблеми, през които премина през последните години, Николоз

...
След купищата проблеми, през които премина през последните години, Николоз
Коментари Харесай

Басилашвили бе оправдан по обвиненията в домашно насилие


След купищата проблеми, през които мина през последните години, Николоз Басилашвили най-сетне може да диша по-леко. Световният №93 бе оневинен по обвиняванията в редовно домашно принуждение, повдигнати от някогашната му брачна половинка Нели Дорокашвили.

Басилашвили бе задържан на 22 май 2020 година след тъжба, подадена от Дорокашвили, съгласно която тенисистът я е нападнал при зародил спор посред им. След проведено следствие по случая на Басилашвили бяха повдигнати общо пет обвинявания – четири за физически тормоз и едно за душевен. На идващия ден грузинецът бе освободен от ареста срешу парична гаранция в размер на 36 240 $.

След окончателното чуване, състояло се в петък (21 октомври) арбитър Хатуна Харкилава от Градския съд в Тбилиси е отсъдила, че Басилашвили е почтен. Осминафиналистът от US Open за 2018 година е участвал на съвещанието, само че не и Дорокашвили.

„ Очаквах заслужено решение и се веселя, че то е реалност. Това е доста значим миг за мен. Бях угрижен, защото прекосих през най-трудния интервал в живота си. Думите ми бяха интерпретирани доста неверно от медиите и беше доста мъчно да се боря с толкоз доста погрешни обвинявания. Много се веселя, че всичко свърши “ – сподели Басилашвили пред грузинското издание Interpressnews след съвещанието.

Проблемите за тенисиста обаче може да не са отминали. Адвокатът на Дорокашвили съобщи, че е допустимо неговата клиентка да реши да апелира на съображение „ субективно разглеждане на доказателствата “. Това мнение бе подкрепено и от прокурора Натия Гурули, която изрази изрично противоречие с решението на съда.

„ Обивнението не е според с решението на съда. Представихме голям брой доказателства, които неопровержимо потвърждават виновността на господин Басилашвили, само че считаме, че те не бяха прегледани по верния метод, който се изисква от закона. Смятаме, че съдът прегледа доказателствата по индивидуален метод и показа позицията на обвинения и неговото семейство. Вече изразихме публично позицията си пред съда “ – разяснява Гурули.

Басилашвили бе за последно на корта на тазгодишното издание на Sofia Open, където загуби от Фернандо Вердаско в първи кръг. Следващият му мач ще бъде против Даниил Медведев в първи кръг на ATP 500 шампионата във Виена, който стартира на следващия ден (24 октомври).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР