След края на зимата и вече настъпилата пролет - температурите

...
След края на зимата и вече настъпилата пролет - температурите
Коментари Харесай

Смяна на гумите: Как да подготвим колата преди дългото пътуване?

След края на зимата и към този момент настъпилата пролет - температурите стартират да се покачват. Дойде  времето и за промяна на зимните гуми с летни. Кога тъкмо би трябвало да бъде направено това и какви са санкциите, в случай че не го създадем в точния момент?

„ С повишението на минималните дневни температури стартира и подмяната на гумите – от зимни към летни. Това се прави, тъй като лятната гума е по-устойчива на високи температури – стопира по-добре “, изясни Мартин Сираков, който е търговски представител на компания за гуми.

При китайските и европейските марки повишаването се разграничава

Според него у нас се следи всеобща процедура за оставяне на старите зимни гуми и през лятото с аргумента, че „ това им е финален сезон и са за изхвърляне “. Проблемът е обаче, че износените зимни гуми не стопират толкоз добре, посочи комерсиалният представител.

„ Когато се постанова внезапно прекъсване или прекъсване на мокро, зимната гума не е толкоз добра “, безапелационен е Мартин Сираков. Той добави, че зимни гуми се употребяват при температури под 6 градуса.

След като са дали своят вот, те са открили, че гумите на колата им са спукани

В закона е записано, че гумата би трябвало да има съответната дълбочина на протектора, т.е. там не става дума за сезонност и в този смисъл водачите не могат да бъдат санкционирани.

„ Разликите при гумите са главно в консистенцията на каучуковата примес. Лятната гума е с по-твърд каучук, както и с по-големи и прави канали. Сезонната гума е микс – тя е с каучука на лятната гума, само че със зимна шарка на протектора. Зимната гума е с мека каучукова примес и канали, които разрешават по-добро сцепление с пътя при температури под 6 градуса “, изясни още Мартин Сираков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР