След края на COVID пандемията човечеството ще се изправи пред

...
След края на COVID пандемията човечеството ще се изправи пред
Коментари Харесай

СЗО със страшна прогноза! Чакат ни още беди!

След края на Коронавирус пандемията човечеството ще се изправи пред по-сериозни провокации от преди. Те ще са свързани с бедността, глада, неравенството, заболяванията и изменението на климата. Това заяви генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус.

По време на тирада на 10-та световна конференция за предварителна защита на здравето в Женева, той прикани държавните управления да " насърчат икономическия напредък, учреден на здравето и благосъстоянието на хората и планетата “.

" Когато пандемията завърши, ще се надигнем пред доста по-страшни провокации в сравнение с преди нея: беднотия, апетит, неравноправие, заболявания, заболявания, изменение на климата “, сподели ръководителят на СЗО.

Според Гебрейесус " пандемията сподели, че в случай че здравето е застрашено, значи всички са изложени на риск “. В тази връзка е нужна " фундаментална смяна " във усещането за цената на здравето. Икономическият напредък, учреден на здравето и благосъстоянието на хората и планетата, би трябвало да бъде " поощрен “.

Шефът на СЗО има вяра, че страните би трябвало да се стремят всеки да има достъп по здравни услуги, като това човешко право е крайъгълният камък на обществената, икономическата и политическата непоклатимост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР