След краткото захлаждане в следващите дни дневните температури отново ще

...
След краткото захлаждане в следващите дни дневните температури отново ще
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква в последната седмица на май

След късото захлаждане в идващите дни дневните температури още веднъж ще се върнат към типичните пролетни стойности - сред 20 и 25 градуса. Времето обаче остава неустойчиво, с чести следобедни превалявания с гръмотевици и риск от дребни градушки.

В петък на разсъмване температурите ще са сред 9 и 14 градуса, а в най-топлата част на денонощието - сред 20 и 25 градуса. В последния работен ден облаците ще се раздерат и слънцето ще се покаже съвсем над цялата страна. Около обяд в източната половина на страната ще се образува гръмотевична облачност и до вечерта ще превали с гръмотевици. Бурите ще са по-мощни в Предбалкана и Дунавската низина.

През почивните дни температурите ще се запазят съвсем без промени. Отново в часовете следобяд ще има условия за местен временен дъжд с гръмотевици в Северна България.

В неделя предпоставки за сходен вид местни следобедни превалявания с гръмотевична интензивност ще има в югозападната половина на страната и съответно - към Рило-Родопската област, предаде Нова тв. 

В последната цялостна седмица на май ситуацията ще се резервира без особени промени. Вследствие на преминаващи средиземноморски разстройства времето ще остане пролетно топло, с дневни температури сред 21 и 25 градуса. Сутрините ще са преобладаващо слънчеви, а следобедите ще се развива гръмотевична облачност с краткотрайни, на моменти - интензивни превалявания, с гръмотевична интензивност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР