След кратко затишие този следобед пожарът между Пехчево и Берово

...
След кратко затишие този следобед пожарът между Пехчево и Берово
Коментари Харесай

Огнената стихия в С. Македония: Пламъците са на 4 км от границата ни

След малко мъртвило този следобяд пожарът сред Пехчево и Берово се развихри с нова мощ. Силният вятър в допълнение усложнява обстановката. Цялата налична техника сега е на терен. Много доброволци се включват в гасенето на огнената буря.

От 50 година Горан Костадинов живее в Нов Истевник. Стихията доближава селото и не го пощадява. Пламъците изпепеляват три къщи, четири плевни и три хамбара.
Снимка: bTV
Огънят и през днешния ден се разгоря на необятен фронт. Църквата в село Нов Истевник към този момент няма да посреща богомолци, тъй като е изцяло изгоряла, с нея и гробищата.

Редом до пожарникарите са и стотиците доброволци. Пети ден напъните на терен са ориентирани и към това огънят да не стигне до България.

" Местното население в действителност оказва помощ извънредно доста, включват се доста интензивно “, съобщи огнеборецът Калоян Дончев.

На периметър от 27 км сред Делчево и Пехчево има единствено два хидранта, които зареждат противопожарните коли, а това в допълнение затруднява гасенето. Ето за какво и хора като Горан Костадинов гасят, с каквото могат.

" С ръце, с гребла - с каквото сме имали, с това сме гасили ", сподели той.

Най-критична е обстановката с пожарите край Делчево, Пехчево и Берово, където на терен работят и три хеликоптера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР