След кратко боледуване почина 70-годишният легендарен басист на Smokie Тери

...
След кратко боледуване почина 70-годишният легендарен басист на Smokie Тери
Коментари Харесай

Почина легендарният басист на Smokie

След малко боледуване умря 70-годишният именит басист на Smokie Тери Ътли. В изказване на уеб страницата на Smokie се споделя:

" С надълбоко натъжени сърца и цялостни със сълзи очи споделяме новината, че нашият обичан другар и сътрудник Тери умря след малко боледуване. Стив, Мартин, Мик и Пийт са унищожени от неочакваното му и ненадейно преселване в по-добрия свят. Тери беше безценен другар, любящ татко и беше необикновен човек и музикант. Всички се усещаме извънредно щастливи, че споделихме толкоз доста време и сцена с него ".

Тери беше останал финален от истинските членове на групата, и именуван именит музикант. Тери умрял в петък, на 70-годишна възраст, единствено седмици след гибелта на брачната половинка му Шърли.

Феновете от целия свят му отдават респект в обществените мрежи.

Smokie е учредена преди повече от 50 години, когато Тери е бил съученик в " St Bede`s School " в Хийтън с Алън Силсън и Крис Норман. Те свирели в локални клубове под разнообразни имена, в това число " The Elizabethans ". През 70-те години към този момент имат топ 10 шлагери като " If You Think You Know How To Love Me " и " Oh Carol ".

" Първите няколко пъти когато Алън и Крис ме помолиха да се причисля към групата, аз споделих не, тъй като стажувах в " Fields Printers " в Лиджет Грийн ", показа Тери пред 2006 година " Но третия път, когато ме попитаха, се съгласих ". Smokie се разделят през 1981 година, само че се събират през 1986 година за концерт за набиране на средства за родственици на хора, починали при пожара в Брадфорд. По-късно Алън Бартън размени артиста Крис Норман, който напусна и построи солова кариера.

През 1995 година Алън умира, когато рейса, в който групата се вози, катастрофира в Германия. Покъсно групата продължи с Майк Крафт като фронтмен и се върна в класациите с нова версия на " Living Next Door To Alice ", добавя Dir.bg.

Smokie са продали над 30 милиона записи по целия свят. Те са почетни жители на Сеул, откакто станаха първата западна група, която продаде милион сингли там. Пийт Линкълн е вокалистът на групата към момента
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР