След кратката буря, разразила се в късния следобед вчера, във

...
След кратката буря, разразила се в късния следобед вчера, във
Коментари Харесай

Премахнаха всички начупени и опасни клони и дървета след бурята в Аспарухово

След късата стихия, разразила се в късния следобяд през вчерашния ден, във варненския квартал Аспарухово бяха подадени няколко сигнала за съборени дървета и изпочупени клони. Днес всички рискови и евентуално застрашаващи живота и здравето на жителите дървета и клони са отстранени, съобщи кореспондент на ДНЕС +

Вчера на телефон 112 е подаден сигнал за паднало дърво в двора на ОУ ”Христо Ботев ”. Реакцията на службите е била съвсем мигновена, съобщи за ДНЕС+ шефът на учебното заведение госпожа Виктория Шереметова. „ Искам да благодаря за бързата реакция на администрацията на региона ”, сподели тя пред наш кореспондент. „ Всички дървета са огледани и регионът в двора на учебното заведение е обходен. Опасните, счупени, разцепени клони и дървета са премахнати. Временно сме оградили с лента секторите, в които има дървета на двора, с цел да избегнем възможни произшествия. Правим това превантивно, тъй като идната седмица следва подробна оценка на целия парк на учебното заведение ”.

Изрязаните клони и дървета се извозват от региона на учебното заведение.

Премахнати са и проблематичните и изпадали дървета и клони в други сектори на квартала. Отстранено е дърво, което през вчерашния ден падна на паркинг в непосредствена непосредственост до бул. „ Първи май ”.

От кметството на регион „ Аспарухово “ твърдят, че в региона към този момент няма рискови дървета. Взети са всички ограничения, а продължава и обхода на региона за паднали дървета и счупени клони. Предстои и повторна ревизия. Има едно разцепено дърво, което също ще бъде отстранено.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР