След кратка пауза мачовете на Световното се завръщат. В днешния

...
След кратка пауза мачовете на Световното се завръщат. В днешния
Коментари Харесай

Кой ще спечели класиката Нидерландия-Аржентина?

След къса пауза мачовете на Световното се завръщат. В днешния ден два суперсблъсъка ще дефинират първите полуфиналисти в шампионата.

Единият от тях е класиката Нидерландия против Аржентина. Два отбора излизат на „ Лусаил “ довечера в 21:00 часа в късния 1/4-финален дуел от Мондиал 2022. Победителят от този мач ще срещне на полуфиналите Бразилия или Хърватия, които ще мерят сили от 17:00 часа.

Сякаш няма безпристрастен почитател, който да не желае да гледа Бразилия - Аржентина на полуфинала, само че има две " дребни " спънки по пътя.

Тимът на Луис ван Гаал стана първият четвъртфиналист в Катар, откакто без особени проблеми „ лалетата “ победиха с 3:1 Съединени американски щати в първия мач от елиминациите. 

Преди този мач Нидерландия се беше класирала за елиминациите, откакто приключи преди всичко в група „ А “. „ Лалетата “ победиха с по 2:0 Сенегал и домакините от Катар, а сред тези две срещи направиха 1:1 с Еквадор.

Аржентина от своя стана продължава да мечтае за първа международна купа от 1986 година, откакто " гаучосите " минаха 1/8-финалната фаза на Световното състезание в Катар, побеждавайки с 2:1 Австралия. Това бе трета поредна победа на Аржентина в Катар, като с нея „ гаучосите “ позабравиха ужасния старт и загубата с 1:2 от Саудитска Арабия. След този мач Лео Меси и компания победиха поредно Мексико (2:0), Полша (2:0) и Австралия (2:1).

Последният път, когато Аржентина мина етапа на 1/4-финалите на международни шампионати, бе през 2014 година. Тогава „ албиселесте “ стигна до финала, само че загуби от Германия.

В другата среща Бразилия е очевиден любимец против Хърватия. " Селесао " към този момент евентуално мисли за идващия дуел с Аржентина, само че сметките могат да излязат криви.

Все отново " Кариоките " имат повече класа в състава си и ще е разумно се поздравят с триумфа в срещата.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР