След консултациите между Има такъв народ и Демократична България от

...
След консултациите между Има такъв народ и Демократична България от
Коментари Харесай

Съгласия между ИТН и ДБ, а Тошко Йорданов не иска да го питат за ДПС |

След консултациите сред " ИТН " и " Демократична България " от двете партии потвърдиха, че целите по значимите тематики като правосъдната промяна се припокриват. Разговори за имена и постове не са водени, а формалното решение дали държавното управление на Има Такъв Народ ще получи поддръжката на Демократична България ще бъде вземано, откакто се показват имената в проектокабинета. 

Журналистическите въпроси за Движение за права и свободи пък не се харесаха на Тошко Йорданов и той си потегли по средата на изказването, а на въпросите след срещата остана да дава отговор единствено Христо Иванов.

Той обвини публицистите, че " спекулирали демонстративно " с тематиката Движение за права и свободи. " Това няма да бъде съдружно държавно управление. Ще бъде държавно управление на малцинството ", допълни депутатът от Има Такъв Народ. 

" За имена не сме говорили, само че и това не беше задачата на днешните диалози ", съобщи Христо Иванов. " Аз не съм коментирал това, че и Движение за права и свободи са поканени на диалози. Това е право на мандатоносителя ", съобщи още Иванов.

" Ако инцидентно реализираме обща визия и има кабинет, можете да започнете да броите чегъртането на ГЕРБ в обратна посока ", съобщи Йорданов.

" За разликите ще приказваме на експертно равнище, само че по значимите тематики целите ни се припокриват ", разяснява съпредседателят на Демократична България. Като значими тематики той посочи премахването на Гешев, промяна на състава на Висш съдебен съвет, унищожаване на спецсъдилищата и прокуратура, както и промени в КПКОНПИ.

" Втори кръг договаряния ще има, откакто мине първият. Не сме се уговаряли. Очакваме да ни поканят и диалозите да продължат ", съобщи Иванов.

" Решението за поддръжка на кабинет на Има Такъв Народ ще бъде взето, откакто бъдат показани лицата в проектокабинета ", добави той.

" Най-смисленото и здравословно решение е да се излъчи кабинет, само че без да се вършат взаимни отстъпки с това, което сме дали обещание на нашите гласоподаватели ", съобщи Христо Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР