След консултации с всички представени в парламента партии, с ръководителите

...
След консултации с всички представени в парламента партии, с ръководителите
Коментари Харесай

Австрия премахва локдауна за ваксинираните

След съвещания с всички показани в Народното събрание партии, с ръководителите на провинциите и с водещи специалисти в страната, федералният канцлер Карл Нехамер разгласи анулация на локдауна за имунизираните и оздравелите в цяла Австрия, считано от 12 декември. Обещаният период е спазен с помощта на спада на новозаразените, съобщи Нехамер. Но това е единствено къса отмора, акцентира канцлерът, тъй като вирусът продължава да се популяризира, неимунизираните остават в локдаун и науката предлага решението - имунизиране на всички, които към момента не са го създали.

Ще се подхващат стъпки на отваряне, само че при съблюдаване на строги правила. В тази фаза хората ще се възстановят душевен от наложения локдаун, като главната задача на виновните лица е да не позволен ново повишение на инфектираните. Правителството е решило да се наложат минимални условия, които провинциите могат да стягат според от пандемичната обстановка.

Валидните за цяла Австрия правила позволяват на провинциите да отворят за имунизирани и оздравели всички браншове - търговия, услуги, заведения за хранене, туризъм, просвета и спорт - изключение вършат нощните заведения и нощните заведения и питейните заведения в ски-курортите, само че при съблюдаване на защитни ограничения. Задължително е носенето на маска от вида ФФП2. Маските се смъкват единствено след сядане в заведение или директно практикуване на спорт в зала. В театри, концертни зали и на други мероприятия без правостоящи и със строго избрани места, е позволено наличие на най-много 2000 души.

Отделните провинции могат да дефинират по-строги от общонационалните ограничения. Затова до момента в който в Бургенланд, Тирол, Каринтия и Форарлберг всички браншове отварят от 12 декември, в Долна Австрия, Залцбург, Горна Австрия и Щирия това ще стане на 17 декември, а във Виена - на 20 декември.

Министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн заяви, че е пречупена четвъртата вълна на болестта. Той прикани жителите да не изчакват влизането в действие на закона за наложителна имунизация и едвам тогава да се решат да се ваксиниррат. Всички, които към момента не са създали това, ще получат през идните седмици публично писмо с час за слагане на ваксина, апелът е този час да се съблюдава. Министърът се обърна и към опозиционната Австрийска партия на свободата да престане със своите антиваксърски дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР