След колко време ще дойде автобусът? Жителите и гостите на

...
След колко време ще дойде автобусът? Жителите и гостите на
Коментари Харесай

Разписанието на градския транспорт в София вече е в Google Maps

След какъв брой време ще пристигна рейсът? Жителите и гостите на София към този момент ще могат да ревизират разписанието на градския превоз през Гугъл Maps. Нововъведението бе предстоящо, само че за него оповестява депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Владислав Панев с пост във Фейсбук.

За момента не е ясно за какво Центърът за градска подвижност или Столична община не са оповестили публично тази оригиналност. Най-вероятно системата е в тестов интервал и може да дава леки отклонения. 

Припомняме, че през януари, в изявление за Economic.bg, Павел Чолаков, планов управител в компанията CNS, разгласи, че следва същинска интеграция на данните от транспортната система с Гугъл Maps и други външни услуги. Компанията е част от Консорциума, спечелил поръчката на стойност 73 млн. лева за внедряване на единната автоматизирана система за градски превоз на София.
Целта на градския превоз е да се развива по поръчка на софиянци
Проверка демонстрира, че с изключение на информация за забавяне или подраняване на транспортното средство, има данни и за това какъв брой е цялостно. Тя е обозначена с дребна динамична икона на човечета до номера на транспортното средство. В действително време може да се наблюдава придвижването на даден рейс, тролей, трамвай или метро.



Идеята на единната автоматизирана система е да трансформира града в „ интелигентен “. Освен интеграцията с огромните платформи, Чолаков разяснява, че се работи и по това жителите с един акаунт да сменят разнообразни транспортни средства – коли чартърен, споделени коли, електрически скутери, колела, таксита и други.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР