След колебливото начало на сезона, Ботев (Пловдив) навлезе във форма

...
След колебливото начало на сезона, Ботев (Пловдив) навлезе във форма
Коментари Харесай

Шанс за “канарчетата” да минат пред Левски

След неувереното начало на сезона, Ботев (Пловдив) навлезе във форма и сега е в серия от 5 победи и 1 тъждество в шампионата, като в този интервал повече точки от “канарчетата” събра единствено Лудогорец. Именно при гостуването си в разград пловдивчани изгубиха за последно, само че това беше в средата на септвмри. Оттогава отборът на Николай Киров вкара 15 гола, а позволи единствено 3 и се изкачи на 4-о място в класирането. Днес “жълто-черните” одобряват Славия и при триумф, могат най-малко краткотрайно да изместят Левски от третата позиция. Двубоят в Коматево обаче няма да е по никакъв начин елементарен за Ботев, тъй като “белите” също стабилизираха изявите си и нямаха загуба в пет следващи мача преди да правят отстъпка с 0:1 на ЦСКА-София в предишния кръг.

Наказан в състава на Ботев е капитанът Лъчезар Балтанов, който ще бъде сменен от Серкан Юсеин. Други промени в съпоставяне със състава, който стартира при успеха над Пирин (Благоевград), надали ще има. В групата се завърна до неотдавна контузеният Крум Стоянов, само че той ще остане измежду запасите. Фернандо Виана още веднъж ще води офанзивата, а по двата фланга ще работят Тодор Неделев и Дуде Ндонгала.

Славия ще разчита на прочут състав от последните седмици. Старши треньорът Златомир Загорчич ще пусне в предни позиции Ивайло Димитров, на който ще оказват помощ Галин Иванов, Шикозие Мба и Иван Минчев. Стефан Велев и Емил Мартинов пък ще са двойката вътрешни халфове.

Двата тима нямат тъждество между тях в Пловдив повече от 10 години. Оттогава те се срещнаха общо 12 пъти в публични мачове под тепетата, а салдото е 8 победи за Ботев и 4 за Славия.

ППЛ - 15 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - СЛАВИЯ

БОТЕВ (4-1-4-1): Чворович; Панов, Р. Терзиев, Димов, Й. Минев; Меледже; Неделев, Бризола, С. Юсеин, Ндонгала; Виана
Старши треньор: Н. Киров
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; Ндонг, А. Христов, К. Велков, Абуд; Мартинов, С. Велев; Мба, И. Минчев, Г. Иванов; И. Димитров
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Ботев 1912”, Коматево
НАЧАЛО: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
ГЛЕДАЙТЕ ТУК! Първа лига 15 кръг, петък 3 ноември  Ботев (Пловдив) 17:30предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР