След като зарадва хилядите привърженици на тениса в Чикаго с

...
След като зарадва хилядите привърженици на тениса в Чикаго с
Коментари Харесай

Григор ще защитава честта на Европа първо срещу Франсис Тиафо

След като зарадва хилядите последователи на тениса в Чикаго с доброволно държание, жанр, класа и сексапил, Григор Димитров към този момент може да мисли единствено за представянето си на корта.

Тази вечер (21 септември) в 21:00 ч. българско време роденият в Хасково тенисист ще брани освен личната си част, нито тази на родината, а на... целия континент. Димитров е част от тима на Европа в влиятелния шампионат Лейвър Къп, който се организира за втора поредна година. Вече е явен и първият му противник от Отбора на света. Това е американецът Франсис Тиафо.

20-годишният тенисист е номер 40 в света. С Григор са се срещали един път - през август в Канада, когато Димитров победи мъчно след 2:1 сета и 2 тайбрека.

Снимка: Instagram

Схемата на Лейвър Къп не е като на елементарен шампионат. За всяка победа се дават точки. В първия ден (21 септември) отборите ще вземат по 1 за всеки триумф, във втория (22 септември) - по две, в третия (23 септември) - по три. Така до края на шампионата нищо не е ясно. Всеки ден се играят 3 мача на сингъл и 1 на двойки. Те са във формат 2 от 3 сета, като третият сет е тайбрек до 10 точки.

В предишното издание Европа победи с 15:9 точки.
Григор Димитров - класа, жанр и отговорник по обществените мрежи в Чикаго Отборът на Европа за Лейвър Къп приветства почитателите оттатък океана
В тима на Григор блестят имената на тенис митове от най-висока класа - Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Давид Гофен, Кайл Едмънд и Жереми Шарди.

Снимка: Twitter

Те ще се изправят против сензации от целия свят - Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман, Джак Сок, Ник Кирьос, Франсис Тиафо и Николас Хари.

А спечелилият и притежател на красивия трофей ще е единствено един!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР