След като законът позволява, няма пречки президентът да наложи вето,

...
След като законът позволява, няма пречки президентът да наложи вето,
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Няма пречки президентът да наложи вето върху Закона за бюджета

След като законът разрешава, няма спънки президентът да наложи несъгласие, в случай че счита, че бюджетът не дава отговор на потребностите на хората. Това съобщи в студиото на Денят стартира проф. Александър Маринов, който беше част от Стратегическия съвет към президентството.

 

По думите му бюджетът се прави, с цел да действа добре страната и обществото да бъде задоволено.

 

" Президентът демонстрира, че може и би трябвало да се ръководи по различен метод. Точно това чакат огромна част от българските жители. Обществото желае да се прави политика по нов метод ", сподели той.

 

" Проблемът е, че свадите в Народното събрание не са някакво театро, те са всъщност и засягат значими въпроси. Ние всички се радваме, че ръководството не пада, а то в последна сметка би трябвало да прави работа ", акцентира Александър Маринов.

 

Професор Александър Маринов разяснява, че локалните избори са били една от аргументите за нова тактика на ръководство на някои от водещите партии в Народното събрание.

 

" Местните избори станаха мотив за нови държания, нови тактика. Местните избори породиха напрежение във всяка една от партиите и бяха следващият тест, въпреки и индиректен, за държавната стратегия, която не се извършва ", посочи той.

 

Според проф. Маринов Движение за права и свободи не е втора политическа мощ и гласоподавателите им са затворени в едни етногеографски граници.

 

" Те имат нулево наличие в огромните градове на страната. Такава партия не може да претендира за водеща. Движение за права и свободи постоянно са били мощни, само че се държат надалеч над действителния си потенциал. Заявките за места в изпълнителната власт на Делян Пеевски не са задоволително подплатени с запас, с цел да бъдат наложени по този метод ", изясни професорът.

 

Той изясни, че обстановката към измененията в конституцията е много неразбираема, тъй като има доста съществени несъгласия вътре в така наречен конституционното болшинство.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР