След като влезе на проверка, от днес Окръжна прокуратура-Благоевград официално

...
След като влезе на проверка, от днес Окръжна прокуратура-Благоевград официално
Коментари Харесай

Прокуратурата официално разследва Югозападния университет за длъжностни престъпления

След като влезе на инспекция, от през днешния ден Окръжна прокуратура-Благоевград публично образува и досъдебно произвеждане за незаконни действия в Югозападния университет „ Неофит Рилски “     .

Делото се води за " длъжностни закононарушения ". Прокуратурата се базира, че е разкрила:

"... задоволително данни, съдържащите се в материалите по преписката – отчет на Министерството на образованието и науката, писмени пояснения и тъжба, сочещи за вероятно осъществено незаконно действие ".

Периодът е сериозен - сред 2015 и 2022 година

Ето и известието в оригинал:

След осъществена инспекция Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно произвеждане за длъжностни закононарушения в Югозападния университет „ Неофит Рилски “     

Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно произвеждане за осъществени длъжностни закононарушения по член 282, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Наблюдаващият прокурор след запознаване с материалите от осъществена инспекция във връзка изявления в медии по отношение на корупционни практики в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ е решил, че са налице процесуалните предпоставки за това.

От една страна е законният мотив за формиране на досъдебното произвеждане, а точно известие от способен орган за закононарушение от общ темперамент. От друга страна са задоволително данни, съдържащите се в материалите по преписката – отчет на Министерството на образованието и науката, писмени пояснения и тъжба, сочещи за вероятно осъществено незаконно действие.

В интервала 2015 - 2022 година от длъжностно лице/лица от Югозападния университет „ Неофит Рилски “ били нарушени и/или не изпълнени служебни отговорности и/или превишена властта или правата. Деянията са осъществени за набиране на полза или причиняване на щета, от което са могли да настъпят немаловажни последствия.

Разследването е предоставено на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - гр. Благоевград. Дадени са подробни инструкции за осъществяване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР