След като вчера представителна група от протестиращи работници от Емко

...
След като вчера представителна група от протестиращи работници от Емко
Коментари Харесай

Работниците на ”Емко”: Караниколов продължава с лъжите, нищо не обеща на срещата ни

След като през вчерашния ден представителна група от протестиращи служащи от ”Емко ” се срещнаха с министъра на стопанската система Емил Караниколов, висшият служител излезе с оптимистично изказване пред медиите, че ще направи всичко за връщането на лиценза им. Днес се получи публично опровергаване на думите на министъра от служащите на " Емко ", в което те го упрекват, че приказва " цялостни лъжи, разчитайки на преобладаващото си състояние измежду медиите и незадоволителната информираност на обществото ".

Според служащите, истината е следната:

1. Отнемането на лиценза на завода няма нищо общо с хипотетични нарушавания на индустриалната активност и съхраняването на продукцията. Тези две действия се контролират от разнообразни закони. Поради това, обещанията за връщане на лиценза, които се чуват от два месеца са безусловно несъстоятелни. Отнемането на лиценза се употребява от властта като инструмент за напън и отнемане на заводите от правото им да работят и осъществят своята продукция.

2.Министърът не пое никакъв ангажимент за решение главния проблем-износа на готовата продукция, призната към този момент от " Кинтекс ".

3.Министърът не пое никакъв ангажимент, ръководеното от него " Кинтекс " да изплати дължимите от месеци пари на " Емко ".

4.Министърът не пое никакъв ангажимент да спре с нарушение на тръжната процедура, което докара до канцелиране на контракт с външен клиент и вкарването на страната ни в " черен лист " за бъдещи доставки на този клиент-чии ползи пази Караниколов и за кого работи?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР