След като вчера Гарбинье Мугуруса грабна титлата на “Уимбълдън”, днес

...
След като вчера Гарбинье Мугуруса грабна титлата на “Уимбълдън”, днес
Коментари Харесай

Ще продължи ли приказката? Федерер срещу Чилич и историята

След като през вчерашния ден Гарбинье Мугуруса сграбчи купата на “Уимбълдън”, през днешния ден ще бъде избран и първенецът при мъжете на шампионата от “Големия шлем” в Лондон. До финала доближиха преследващият рекордна 8-а купа в Лондон и 19-а от “Големия шлем” Роджър Федерер и хърватинът Марин Чилич. За първенеца на US Open 2014 Чилич това е първи край на “Уимбълдън” и втори в шампионатите от “Шлема”.

Федерер се класира на финала без изгубен сет. През 2007 година швейцарецът печели Australian Open без да загуби сет в хода на шампионата. По пътя към финала швейцарецът отстрани най-хубавия тенисист на България Григор Димитров на 1/8-финалите (6:4, 6:2, 6:4), Милош Раонич на 1/4-финалите и Томаш Бердих на 1/2-финалите. Чилич пък се оправи на 1/4-финалите с Жил Мюлер, който в предходния кръг бе поставил завършек на присъединяване на Рафаел Надал. На 1/2-финалите 28-годишният хърватин се оправи и с “палача” на миналогодишния първенец Анди Мъри - американецът Сам Куери.



35-годишният Федерер към този момент има 4 трофеи този сезон и е претърпял единствено 2 провали през 2017 година. В началото на годината той направи фантастично завръщане след 6-месечно неявяване от корта, грабвайки петата си купа на Aystralian Open.

Чилич пък ще се опита да стане вторият хърватин с купата на “Уимбълдън”, откакто през 2001 година участващият с “уайлд кард” Горан Иванишевич сграбчи трофея след героичен петсетов край с Пат Рафтър.

Федерер има 6 триумфа в кариерата си против Чилич, който единствено един път е побеждавал швейцареца. Това се случи на полуфиналите на US Open преди три години. Тогава хърватинът даже не даде сет на Федерер - 6:3, 6:4, 6:4. Последният им дуел пък бе таман на “Уимбълдън” - на 1/4-финалите през предходната година. Тогава швейцарецът направи героичен поврат от 0:2 сета, избави 3 мачбола и пречупи противника си с 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9), 6:3.

Ще продължи ли приказката на Федерер с рекордна купа №8 в Лондон или Чилич ще сграбчи първия си трофей на " Уимбълдън "? Ще разберем през днешния ден, след края на финала, който стартира в 16,00 часа българско време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР