След като възможността за разполагане на американски войски на територията

...
След като възможността за разполагане на американски войски на територията
Коментари Харесай

Байдън: Ще изпратя американски войски в Източна Европа, няма да са много

След като опцията за разполагане на американски войски на територията на източноевропейските съдружници дълго бе обсъждана единствено при положение на съветска инвазия в Украйна, през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че " в близко време “ ще трансферира бойни елементи в тези страни.

Изявлението му идва след конференцията на военния министър Лойд Остин и ръководителя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати ген. Майк Мили, които показаха възходяща угриженост за обстановката по украинската граница и описаха мрачни сюжети при съветско нахлуване.

" Скоро ще изпратя американски войски в Източна Европа и в страните от НАТО. Не доста “ – съобщи американският президент пред публицисти при слизането си от самолета на връщане от щата Пенсилвания.

Байдън обаче повтори, че не става дума за изпращане на войски в Украйна, която не е членка на военния съюз. По думите му той няма какво ново да каже на медиите във връзка с рецесията в Украйна все още.

Изпращането на войски в страните от източната част на Европа се преглежда като средство за спомагателен напън върху съветския президент Владимир Путин, който съгласно американците може да нападне Украйна през февруари. Самият Остин акцентира на конференцията, че в случай че Москва нападне, ще се окаже тъкмо в обстановката, която споделя, че не желае, тъй като НАТО неизбежно ще укрепи източния си фланг с войски на територията на своите членове.

Пентагонът е сложил към 8500 бойци в подготвеност за допустимо разполагане в Европа на фона на скупчването на съветски войски до границата до Украйна.

Съединени американски щати желаеха среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в понеделник, където Русия ще има опция " да изясни своята изключителна военна подготовка на украинската граница, както и други закани и дестабилизиращи дейности “.

Според чиновник в американската администрация, представен от CNN, упованията са и там да има съветска дезинформация, " по наръчника, който към този момент познаваме “, само че най-малко се дава на Русия добра опция да покаже дали желае да поеме по пътя на дипломацията. Освен това е значимо, че Кремъл ще може да чуе позицията и на другите членове на Съвета за сигурност по отношение на рецесията.

Не се чака тази среща да приключи с общо изказване или от нея да произтекат съответни дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР