След като в средата на ноември Toyota показа bZ Compact

...
След като в средата на ноември Toyota показа bZ Compact
Коментари Харесай

Toyota доразвива темата за втори електрически кросоувър

След като в средата на ноември Toyota сподели bZ Compact SUV Concept на салона в Лос Анджелис, в този момент моделът прави и европейския си дебют. Електрическият кросоувър, който е съвсем подготвен за конвейра, бе показан на Kenshiki Forum в Брюксел.

Той е един от шестте модела с етикета Beyond Zero, които Toyota възнамерява да стартира на Стария континент до 2026 година Моделът е планиран във Франция.

Към момента от компанията разкриват единствено размерите му. Той е дълъг 4538 мм (с 62 мм по-малко от RAV4), необятен е 1888 мм и е висок 1560 мм. Стъпва върху 21-цолови колела, само че надали този размер ще остане при серийния модел.

Като дизайн bZ умерено се подрежда измежду най-атрактивните модели на Toyota изобщо. Нещо повече, с този супер нападателен дизайн компанията към този момент може да претендира за жанр, който може да се мери с най-атрактивните представители на пазара. Лично аз го намирам за голяма стъпка в вярната посока, тъй като до неотдавна словосъчетанието „ хубав дизайн ” не можеше да се употребява по адрес на Toyota.

И в случай че екстериорът е подготвен за поточната линия, извънредно минималистичното оформление на интериора наподобява прекомерно самоуверено. Защо се вършат опити да се постанова волан с неправилна форма, това си е мистерия за нас, само че извитите два екрана наподобяват като последваща стъпва в развиването на този детайл от автомобилния интериор.

Най-интересното от автомобилния свят четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР