След като в събота депутатът от ГЕРБ Делян Добрев се

...
След като в събота депутатът от ГЕРБ Делян Добрев се
Коментари Харесай

Делян Добрев сезира прокуратурата за енергийните решения на кабинета Денков

След като в събота депутатът от ГЕРБ Делян Добрев се закани да сезира проверяващите органи за декапитализацията на БЕХ и решението на Министерски съвет да източи всички свободни средства в енергетиката към бюджета, той извърши предизвестието си, съобщи.

Внесох сигнал до Върховна административна прокуратура за беззаконията на кабинета " Денков ", разгласи той в обществените мрежи и разгласява целия текст от документа.

Конкретен мотив за сигнала е предписание № 4 от 23.06.2023 година на Министерски съвет за изменение и допълнение на предписание № 2 от 2023 година за определяне и внасяне в интерес на страната на отчисления от облагата от държавни предприятия и търговски сдружения с държавно присъединяване в капитала (публикувано на уеб страницата на Министерски съвет на 26.06.2023 г.). Става въпрос за решението на кабинета да накара „ Български енергиен холдинг “ ЕАД да внесе дял не по-малък от 1,588,375,000 лева, а точно чистата облага за 2022 година, заявена в предварителния доклад на сдружението от 03.02.2023 година пред Агенцията за обществените предприятия и надзор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР