След като в последните няколко седмици няколко американски щата въведоха

...
След като в последните няколко седмици няколко американски щата въведоха
Коментари Харесай

Американски сенатори поискаха забрана на TikTok за територията на САЩ

След като в последните няколко седмици няколко американски щата вкараха възбрана за потреблението на TikTok от обществената администрация, в този момент няколко сенатора са внесли предложение в Конгреса на Съединени американски щати за възбрана на приложението на национално равнище, предава Gizmodo.

Изданието предава, че сенаторът от републиканската партия, представляващ Флорида Марко Рубио, дружно с сътрудниците си Майк Галахър от Уисконсин и представителят на демократическата партия от Илнойс Раджа Кришнамурти са внесли проектозакон с името „ Отстраняване на националната опасност от интернет следене, подтисническа цензура и въздействие, и алгоритмично образование от китайската комунистическа партия “ или ANTI-SOCIAL CCP Act.

„ Федералното държавно управление към момента не е взело каквото и да е свястно деяние, с цел да отбрани американските консуматори от опасността TikTok. Тук не става дума за креативно видеосъдържание. Става въпрос за приложение, което събира данните на милиони американски деца и възрастни всеки ден “, изяснява Рубио в особено послание. Галахър от своя страна отива и по-далеч определяйки приложението като „ цифров фентанил “ (психотерапевтичен препарат, употребен като опиат в Съединени американски щати – б.а.), който пристрастява американците и събира планини от тяхната информация, до момента в който в това време цензурира новините им.

Gizmodo привежда, че забавното в актуалната обстановка се явява това, че настояването за възбрана е междупартийно решение. До този миг, възбраната на TikTok беше осъществена в „ републикански “ щати, само че очевидно в този момент и Демократическата партия се включва във войната против TikTok. Приложението влезе в полезрението на американски политици още през 2020, когато тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп настоя за възбраната на приложението.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР