След като успя да уплаши и едновременно с това да

...
След като успя да уплаши и едновременно с това да
Коментари Харесай

Един от най-симпатичните разказвачи на страшни истории с нов трилър в духа на „1984“ и „Повелителят на мухите“

След като съумя да уплаши и по едно и също време с това да завоюва сърцата на милиони читатели по целия свят, Джош Малерман , един от най-симпатичните създатели на страшни истории, ще зарадва българските си читатели с нов разказ антиутопия.

„ Инспекцията “ е образован и неочакван трилър от основателя на „ Кутия за птици” , който обаче ненатрапчиво оставя своите мощни обществени послания; приказка за Лудия академик, която ще подложи на подозрение действителността, в която живеем.

26 девойки и 26 момчета, наричани Азбучните момчета и Буквените девойки, са отгледани, разграничени и затворени в две кули, сходни на общежития, някъде там в усамотените гори на Северен Мичиган.

Всяко от тях е на 12 години, носи еднобуквено име и в никакъв случай не е напускало кулата си. Не подозират едни за други и не познават живота подобен, какъвто е. Изолацията им е безспорна и наложителна, наложена от техния привидно грижлив и влиятелен Б.А.Щ.А и въздесъщата М.А.Й.К.А.

Първоначално дръзкият и пагубен опит върви по план… до момента в който един ден децата не стартират да си задават въпроси, да подлагат на подозрение разпоредбите, да се бунтуват против своя смален свят... Готови ли са обаче за суровата истина, която ги чака в края?

 книга Ciela

Едновременно тайнственост и антиутопия, „ Инспекцията “ носи в себе си духа на „ Повелителят на мухите “ на Уилям Голдинг и припомня на „ 1984 “ на Джордж Оруел и „ Франкенщайн” на Мери Шели (както самият създател подчертава).

„ Инспекцията “ е история за нормите, които обществото ни постанова от самото ни раждане и какво се случва, когато разпоредбите се пробват да смачкат индивида.
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  С мама и баща за ръка: Шарлот и Джордж отидоха на първия си образователен ден Обратно в час С мама и баща за ръка: Шарлот и Джордж отидоха на първия си образователен ден  Как да възпитаме четящи деца? Обратно в час Как да възпитаме четящи деца?  Не се карайте на децата, прегръщайте ги Обратно в час Не се карайте на децата, прегръщайте ги Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР