След като украинският президент обяви за планове за мобилизиране на

...
След като украинският президент обяви за планове за мобилизиране на
Коментари Харесай

Индипендънт изчисли с колко войници разполагат САЩ и Великобритания

След като украинският президент разгласи за проекти за активизиране на до половин милион нови бойци във ВСУ, публицистите от изданието Independent назоваха числеността на армиите на Съединени американски щати и Англия.

По последни данни в американската войска има почти 1 832 000 военнослужещи. Към 2022 година мъжкото население на Съединени американски щати е 165 милиона.

Съобщава се, че до 1 390 000 от тези военнослужещи са настоящи и 442 000 са бойци от запаса. В момента в Съединените щати няма наборна военна работа.

Но всички мъже на възраст сред 18 и 25 години са длъжни да се записват в Selective Service, държавна организация, която води доклад на жителите на Съединени американски щати, евентуално годни за военна работа. Това разрешава на Конгреса на Съединени американски щати да разпознава и призове всички мъже в бойна възраст при положение на огромен спор.

В Съединените щати това се е случвало шест пъти: по време на Войната за самостоятелност на Съединени американски щати, Гражданската война в Съединени американски щати, Първата международна война, Втората международна война, Корейската война и войната във Виетнам.

Общата бройка на английската войска се прави оценка на 231 000 души. От тях до 194 000 са дейни и 37 000 са резервисти. Към 2021 година в Обединеното кралство живеят 29 милиона мъже.

Военната наложителна работа във Англия е въвеждана единствено два пъти - по време на Първата и Втората международни войни и е траяла надлежно четири и 21 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР