След като тя взе специалната награда на град Варна от

...
След като тя взе специалната награда на град Варна от
Коментари Харесай

Само на 19 години: Маргарита Стойкова с престижна филмова награда...

След като тя взе специфичната премия на град Варна от фестивала " Златна роза " за осъществяването си във кино лентата " Диада " с режисьор Яна Титова, тя е една от 10-те " Европейски изгряващи звезди " в програмата на Берлинале.

 

" Преди към година, преди да снима кино лентата " Диада " с Яна Титова, гледахме референтни филми дружно. Един от тях бе първият филм на Алисия Викандер, с който тя е взела тази голяма премия. Тогава нямах визия какво е това отличие, само че изследвах по-късно и им споделих на идната подготовка, че и аз ще бъда " изгряваща звезда ". Яна се засмя, само че сподели да заснемем първо кино лентата, а след това ще приказваме за това “, споделя страстите си младата актриса.

 

Тези награди са познати също по този начин в кино средите като европейските " Оскари ".

 

10-те изгряващи звезди са определени от 5-членно жури. Експертите отличават Маргарита Стойкова като най-младия гений в тазгодишния състав на Shooting Stars, а в формалния анонс на EFP (European Film Promotion) се подчертава на това, че тя „ изобразява извънредно ловко многостранен темперамент. Първоначално изглеждаща несимпатична, героинята ѝ последователно разкрива пластове чупливост “. Останалите 9, които също ще получат специфичната премия на гала в Берлинале Паласт на 19 февруари 2024, са Thibaud Dooms (Белгия), Suzy Bemba (Франция), Salome Demuria (Грузия), Katharina Stark (Германия), Éanna Hardwicke (Ирландия), Valentina Bellè (Италия), Džiugas Grinys (Литва), Kamila Urzędowska (Полша) и Asta Kamma August (Швеция). 

 

" В едно от интервютата на Яна разбрах, че първоначално, тя не ме е виждала като основната героиня Дида, само че нещата си се подреждат. Силно се надявам, че съм й потвърдила противоположното. Яна ще пристигна с мен в Берлин и нямам самообладание да ги видя още веднъж и нея, и Алек Алесиев. Посвещавам тази премия напълно на тях двамата. Те са повода да я получа “, споделя Маргарита в ефира на NOVA.

 

" Aз съм третата българка, която печели за 27 години тази премия. Това е огромно нещо, само че нямаше да е допустимо без поддръжката на Петър Тодоров, който доста ми оказа помощ да стигнем до Берлин и да сбъдна тази моя фантазия. Също по този начин премията е огромна отговорност. Нямам самообладание да отида и да покажа, че и в България имаме артисти, които заслужават да стигнат надалеч. Според мен всичко се случва с причина. Надявам се да потвърдя, че не съм инцидентна “, безапелационна е победителката.

 

" Мисля, че околните ми още са в потрес, само че за тях може би е нещо още по-голямо в сравнение с за мен ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР