След като Турция изгони временно израелския посланик от страната, ответни

...
След като Турция изгони временно израелския посланик от страната, ответни
Коментари Харесай

Дипломатическа война между Турция и Израел

След като Турция изгони краткотрайно израелския дипломат от страната, ответни ограничения предприе и Израел. Турският консул в Ерусалим е получил разпореждане от Израел да напусне страната за „ несигурно “ време, съобщи „ Скай нюз “.

Мярката на турските управляващи е в отговор на клането в линията Газа, където десетки палестинци бяха убити при митингите си против преместването на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим.

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху носи „ кръвта на палестинците по ръцете си “. Той уточни, че Нетаняху не може да прикрие закононарушенията против палестинците, атакувайки Турция, съобщи „ Дейли Сабах “.

Стъпката на Анкара последва изказване на премиера на Турция Бинали Йълдъръм, който прикани мюсюлманските страни да преразгледат връзките си с Израел. „ Мюсюлманските страни изрично би трябвало да преразгледат връзките си с Израел. Ислямският свят би трябвало да покаже единение против тези негодници. Турция в никакъв случай не е премълчавала и няма да премълчи тази свирепост ", сподели Йълдъръм на съвещание на парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР