След като туризмът в Израел бе почти напълно спрян заради

...
След като туризмът в Израел бе почти напълно спрян заради
Коментари Харесай

Туризмът в Израел претърпя тежки щети заради войната с Хамас

След като туризмът в Израел бе съвсем изцяло спрян поради войната с Хамас, хотелът Ноф Гиносар на брега на Галилейското езеро към този момент не приема туристи. Вместо това стаите му са цялостни с израелци, евакуирани от Ифтах и други северни общини. Те към този момент не могат да останат по домовете си заради рисковете за сигурността в изискванията на войната и възходящото напрежение с ливанската войнствена формация Хизбула. Израелското министерство на туризма заяви, че след началото на войната броят на туристическите влизания в Израел е намалял доста, като през последното тримесечие на 2023 година са пристигнали едвам 180 000 души, при упования за към 900 000.
В момента управляваме хотела под управлението управляващите, което значи, че би трябвало да оказваме помощ. Хотелът е цялостен с евакуирани. Няма нито една свободна стая. Всичко това е в интерес на тях. От една страна, желаеме да се подготвим за 2024 година и да планираме входящия туризъм, въпреки това обаче, до момента в който евакуираните са тук, няма по какъв начин да ги изгоним.
Амир Ярон, шеф на хотел " Ноф Гиносар "

Израелските водачи споделят, че търпението им към ракетния обстрел на Хизбула се изчерпва и че в случай че дипломацията не го спре, са подготвени да стартират война.
Има бъдеще, само че то е незнайно. Тук няма проведен проект. Всъщност ние сме принудени всеки ден още веднъж да се приспособяваме към ежедневната действителност. Това е едно доста огромно предизвикателство.
Амир Ярон, шеф на хотел " Ноф Гиносар "

При трансграничните въздушни набези от ливанска страна са починали близо 200 души, най-вече бойци, само че и 20 цивилни. От израелска страна са били убити петима цивилни и 12 бойци, а над 150 били са ранени. Десетки хиляди хора и в двете страни са били прогонени от домовете си наоколо до границата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР