След като топлите дни са отминали, време е да се

...
След като топлите дни са отминали, време е да се
Коментари Харесай

5 съвета как да възстановите косата си след лятото

След като топлите дни са отминали, време е да се завърнем към нормалния си градски график – работа, отговорности, задължения и срещи. Лятото се изплъзва сред пръстите ни, оставяйки ни с доста топли мемоари, купища радостни фотоси и прелестни мигове. Но идва моментът да разчистим дрешника – да приберем летните облекла и да създадем „ проверка “ на наличното за идния сезон. Освен за стила на обличане, би трябвало да помислим и за възобновяване на режима си – да подновим картата си за фитнес, да запишем час при маникюристката. Има ли още нещо, което би трябвало да създадем? Набързо се поглеждаме в огледалото, с цел да установим, че имаме потребност от подкастряне. Косата ни е изгубила малко от блясъка си, краищата са изтънели и изтощени. Предлагаме ви няколко съвета по какъв начин да възвърнете виталността на косата си след летния сезон:

Хапвайте храна за красива коса

Продуктите, които ще ви оказват помощ да възстановите косата си работят извън, само че в случай че желаете в действителност огромна смяна в метода, по който тя наподобява – постарайте се да измененията режима си на хранене.

Маски с извара срещу косопад

От какво имате потребност? Разбира се, преди всичко – от задоволително вода и витамини. За да поемате оптимални количества витамини и минерали, хапвайте плодове и зеленчуци. Включете в менюто си авокадо – то е богато на антиоксиданти, желязо, витамин А, Е, B6 и D, потребните му мазнини пък ще ви оказват помощ косата ви да резервира влагата си, като по този метод ще я предпазите от раздробяване и изтощение. Консултирайте се с вашия персонален доктор и в случай че имате от него зелена светлина, можете да си вземете хранителни добавки, които съдържат омега-3 и 6, както и биотин.

Опитайте разнообразни масла за коса

Маслата в действителност могат да спасят косата ви, тъй като те ще възвърнат мекотата и блясъка ѝ. Освен кокосово масло, можете да употребявате и други потребни масла, трикът с тях обаче е да не прекалявате с количеството им, с цел да не наподобява косата ви мазна.

Маслата от ядки са доста интензивни, като измежду тях се откроява това от макадамия – то е едно от най-богатите, ще възвърне косата, която е била изложена на прекомерно доста слънчеви лъчи и топлота.

Маслото от морков е богато на витамин А и бета-каротин. То ще направи косата ви блестяща, ще успокои скалпа и ще помогне за укрепването на косъма. Маслото от лайка ще придаде на косата искра и ще я укрепи, поддържайки я хидратирана.

Дайте на косата си отмора от топлинната обработка

Освен топлината на слънцето през лятото сме склонни да използваме и доста уреди, които да създадат прическата ни неотразима през ваканцията – маши, преси, сешоари. Това, за жалост може да повреди косата ни още повече и да унищожи кутикулите. Освен положителният избор на козметика и вярната диета, можете да опитате да преустановите потреблението на нагряващи косата уреди. В интернет има безпределно доста техники за стилизиране на косата без тях.

Отидете на коафьор

Всички ние обожаваме дългата си коса и изпитваме смут, когато разберем, че би трябвало да я подстрижем. За страдание обаче здрава коса и дълга коса не всеки път са едно и също разбиране. Посъветвайте се с вашия стилист и подстрижете косата с толкоз, колкото е належащо, с цел да възвърнете блясъка и хубостта ѝ. Направете си възстановяваща терапия, използвайте профилирана грижа и това ще има резултат, написа az-jenata.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР