След като тези дни стана ясно, че една трета от

...
След като тези дни стана ясно, че една трета от
Коментари Харесай

Диана Русинова: Кога държавата ни излъга?

След като тези дни стана ясно, че една трета от асфалта липсва на Северната скоростна дъга, специалистът по пътна сигурност, създател и ръководител на Европейския център за транспортни политики Диана Русинова направи мощен коментар в профила си във Фейсбук. В него тя задава простички въпроси, на които до този миг отговор няма. А обществото, всички ние, се нуждаем от него. Най-малкото, с цел да не се повтаря " строителната бутафория ", както я нарече служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Ето какво написа Диана Русинова:

" Повече от пет години безусловно повеждам борба с страната и се пробвам да ги убедя, че нещо не е наред със Северната скоростна дъга.

Наричаха ме по какъв начин ли не - псевдоексперт, неука, необразована и прочие Днес обстоятелствата са налице. Проблем има, и то сериозен. Аз обаче желая да задам един доста значим въпрос: Кога страната ни излъга? Излъга ни, когато приехме и въведохме в употреба този път през 2016 година и тогава всички ни уверяваха, че всичко е наред, АПИ излъга ли Прокуратурата през ноември 2022 година след нашия сигнал, в който в детайли описахме много съществени проблеми, които сме установили на ССТ, или излъга в този момент, когато стана кристално ясно, че асфалтът не е това, което би трябвало да бъде?

Припомням, че множеството от хората, които в този момент самоуверено скачат и изясняват, че има проблем, а то е повече от явно, че ССТ безусловно се е разпаднала, са същите, който преди 5-6 години ни увещаваха, че всичко си е наред и ние от Неправителствени организации бранша сме едни лаици, които приказват нелепости.

Изпращам линк към цялостния отчет за ССТ, които дружно с сътрудниците ми сме съставили и изпратили на Прокуратура на Република България и на АПИ. Горещо им предлагам да го прочетат, тъй като в него има и констатации за проблеми свързани със СОП - северна дъга.

Линк към цялостния отчет: 

Много бих желала да имам вяра, че ще си научим уроците и ще си извадим поуките след този меко казано величествен скандал. Кой е отговорен, се надявам да каже прокуратурата, само че също по този начин бих желала да обърна вниманието и към това, че проектирането е коствало 780 благ. лева Проектът е признат и одобрен от АПИ и от ИПМ. Строителните действия на доктрина би трябвало да са осъществявани под зоркия взор на самостоятелния контрол, който даже не е българска компания, а испанска. Пътят е признат и въведен в употреба от специалисти от АПИ и ИПМ. Как по този начин тези хора са пропуснали толкоз доста нередности? Как да сме сигурни от тук нататък, че това няма да се повтори? Как да разясня изказванията им, че ние сме лаиците и псевдоекспертите в случай, че точно те позволиха подобен път на стойност над 220 благ. лева да бъде пуснат в употреба? "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР