След като световните медии съобщиха за „тайна” втора среща между

...
След като световните медии съобщиха за „тайна” втора среща между
Коментари Харесай

Лавров: Путин и Тръмп може да са били заедно до тоалетна

След като международните медии оповестиха за „ тайна” втора среща сред съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Доналд Тръмп в Хамбург, става известно, че може да е имало и още една.

Руският външен министър Сергей Лавров се пошегува в изявление за Ен Би Си (NBC) с

хипотетична среща, на която двамата са отишли дружно до тоалетна.

Кризата се задълбочава: Русия се готви да изгони американски дипломати

Tръмп и Путин разговаряха 2 часа и 15 мин., какво разчетоха анализаторите

Лавров обясни, че поради особеностите на събитието, президентите евентуално са се видели няколко пъти.

„ Има и стая, в която водачите се събират, преди да стартира събитието, а и по други способи срещите са неизбежни”, сподели първият посланик на Москва.

Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov tells @KeirSimmons Trump and Putin may have had more meetings at G-20 summit https://t.co/m4lYVHQPTF
— NBC News (@NBCNews) July 21, 2017
Той

съпостави срещата на върха на Г-20 в Германия с деца, които чакат да влязат в класната стая, преди да са били в детската градина.

На 7-8 юли Путин и Тръмп се срещнаха за първи път. Те организираха диалог, който продължи 2 часа и 15 минути. Един от резултатите от договарянията сред двамата е съглашението за въвеждане на зони на деескалация в южната част на Сирия.

Относно изказванията на Белия дом за среща сред двамата водачи по време на вечеря на срещата в Хамбург Лавров съобщи: „ След края на вечерята не бях там. Президентът Тръмп явно е отишъл да вземе брачната половинка си (бел. ред. която седеше до Владимир Путин). Прекарал е няколко минути с президента Путин... какво от това?”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР