След като стана ясно как слепите по документи братя от

...
След като стана ясно как слепите по документи братя от
Коментари Харесай

Спряха помощите на слепците с Mercedes-ите

След като стана ясно по какъв начин слепите по документи братя от Долни Дъбник Горан Станев и Станьо Маринов карат мощни Mercedes-и, помощите им като инвалиди са спрени. Решението на ТЕЛК е поради продължаващото прокурорско следствие и назначения медицински одит с лекари от София, които би трябвало да преценяват в каква степен двамата роми страдат от влошено зрение.

Станев и Маринов бяха подложени на проучвания в Електро-физиологичната лаборатория на Очната клиника в Александровска болница, само че резултатите още се чакат.

Веднага откакто през февруари Trafficnews разгласява неуместната история с братята, прокуратурата стартира следствие против тях. Направените незабавна експертиза на място сподели, че двамата страдат от кокоша слепота, само че не съумя да откри каква е степента на изгубена работоспособност. Станев и Маринов получаваха помощи като 100 % инвалиди.

Заради това беше назначен и столичният медицински одит, който обаче не е подготвен към този момент втори месец.

Заради следствието прокуратурата изиска цялата документи от ТЕЛК за двамата братя, информация от Национален осигурителен институт за отпуснатите им добавки и помощи. Освен инспекциите за мнимата слепота Станев и Маринов към този момент имат присъди за пране на пари, дружно със своите родители.

Братята не са зад решетките, тъй като се чака Върховен касационен съд да удостовери наказванията. Майка им Иванка обаче към този момент е в Сливенския затвор.

Комисията "Антикорупция " към този момент конфискува златни бижута за 250 000 лв. и първокласни коли за 140 000 лв. от ромския клан в Долни Дъбник.

След възможното потвърждаване на присъдите Станьо Маринов ще се раздели и с имущество за 2 847 297 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР