След като стана ясно, че няма да се реализира правителство

...
След като стана ясно, че няма да се реализира правителство
Коментари Харесай

Партиите се готвят за следващия опит за съставяне на кабинет

След като стана ясно, че няма да се осъществя държавно управление в границите на 46-ия парламент с първия мандат, партиите се готвят за идващия опит за сформиране на държавно управление.

Депутатите на „ ИТН “, които напуснаха пленарната зала при гласуването на отдръпването на проектокабинета на Пламен Николов, прекараха няколко часа в коридорите.

„ Не бягаме от нищо, напущаме един спор, който в този момент ще послужи за речи, които ще бъдат предизборни евентуално “, разяснява Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ.

„ Това е безсмислена процедура, аматьорски осъществяване
гледаме сега “, разяснява претендента за финансов министър Пламен Данаилов.

Самият претендент за министър председател Пламен Николов иронизира личния си статут: „ И аз сега не знам министър председател ли съм или не съм “.

„ Нашият номиниран пусна молба, че се отхвърли, то е ясно, че той не е претендент да министър-председател “, съобщи шефът на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Партиите на митинга започнаха да обмислят нова опция да сформират държавно управление.

„ Българска социалистическа партия е подготвена да поеме отговорност с третия мандат. Тук става дума за България, за бъдещето на България. Ще предизвикваме съвещания с останалите партии “, разгласи Иван Ченчев от левицата.

„ Потенциалът на третия мандат е капацитетът на единствената опция, в случай че сме съществени хора, ние партиите, отвън Движение за права и свободи и ГЕРБ, да излъчим държавно управление “, съобщи Христо Иванов от „ Демократична България “.

„ Ние сме изготвили пътна карта с 15 точки по тази причина по какъв начин пред очите на жителите подписваме съглашение за основаването на механически кабинет с ориентиран мандат за идващите 6-8 месец “, разяснява Мая Манолова от ИБГНИ.

От Има Такъв Народ посрещнаха отрицателно концепцията да се срещнат очи в очи с ИБГНИ, Демократична България и Българска социалистическа партия.

„ Ние с тези, които са постъпили неточно с нас, няма да беседваме повече “, безапелационен е Филип Станев от партията на Слави Трифонов.

По традиция Движение за права и свободи приканиха за разговор.

„ Ние приказваме с всички, през вчерашния ден призовахме за изчерпателен разговор и се обърнахме към всички партии да са на висотата на своята отговорност, тъй като с антиДПС реторика няма да стане “, сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Отиваме на избори “, е прогнозата на Тома Биков от ГЕРБ.

Разпределението на парламентарните комисии принуди партиите да стартират да беседват между тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР