След като спечели междинните избори, американската десница не губи време.

...
След като спечели междинните избори, американската десница не губи време.
Коментари Харесай

Америка се разкъсва между програмата на прогресивистите и реалния свят

След като завоюва междинните избори, американската десница не губи време. Битката за обществените мрежи е в разгара си - значим инструмент за световно и вътрешно ръководство. „ Тик-Ток “ се изтласква интензивно от американското осведомително поле - Сенатът забрани неотдавна на държавните чиновници да го употребяват на работни устройства.

Републиканците настояват, че китайската обществена мрежа шпионира американски жители, само че е ясно, че не става дума за китайците, а че те не са удовлетворени от демократичните пристрастия на обществената мрежа. Планират изцяло да заменят вноса на най-популярната интернет платформа измежду американската юноша.

Успоредно с това новият притежател на „ Туитър “ Илон Мъск организира чистки, съкращавайки хиляди чиновници. В процеса се разкриват удивителни неща. Милиард и половина профили бяха изоставени - в този момент те чакат на опашка за заличаване. Поне още 20 %, съгласно Мъск, са подправени консуматори, просто ботове за спам. В същото време напролет на тази година компанията разгласи, че има общо 1,3 милиарда профила. Не се събира някак си, нали? Неволно поражда въпросът какъв брой действително живи хора има в обществената мрежа. Джоан Роулинг и Кание Уест и кой различен?

„ Туитър “ беше доминиран от изцяло обезумяла ляво-либерална цензура - потребителските профили бяха блокирани за всевъзможни нелепости, въз основа на изобличения на недоброжелатели или поради прищевките на модераторите-либерали.

Черешката на тортата е последното изобличение на политиката в „ Туитър “. Социалната мрежа беше толкоз значим надзорен инструмент за ръководещата Демократическа партия на Съединени американски щати, че тя употребява силите за сигурност, с цел да я управлява с всички сили. Агентите на ФБР непосредствено диктуваха на чиновниците на „ Туитър “ какво наличие да демонстрират и какво да блокират.

Кореспонденцията на силите за сигурност и чиновниците на най-демократичната обществена мрежа в света стана притежание на обществеността. Оставя сюрреалистично усещане. „ Здравейте контакти в „ Туитър “! Бюрото на ФБР в Сан Франциско ви предизвестява, че изброените по-долу профили наподобява нарушават разпоредбите на „ Туитър “... И по този начин нататък.

Има необичайно дежавю. Докато теоретиците на конспирацията говореха за „ цифров концентрационен лагер “, който незнайни големци ще построят за нас в далечното бъдеще, той беше издигнат тъкмо пред очите ни – под формата на американските обществени мрежи.

В същото време на националните държавни управления беше неразрешено по някакъв метод да контролират активността на тези обществени мрежи. Такава ми ти " независимост ". Това, видите ли, са частни компании, не можете да се месите в непознат манастир със своя правилник - всички помните тази изразителност. И в този момент ясно се оказва, че " Свобода " е концентрационен лагер, издигнат от Демократическата партия на Съединени американски щати, редът в който се поддържа от чиновници на ФБР на заплата.

Това е самата същина на битката против ляво-либералния дневен ред. Това не е просто идеологическа борба сред американските реднеци и градски хипстъри. Това е битка за принадлежности за въздействие, за политически институции, за същите чиновници на сигурността и, несъмнено, за големи пари. Докато ние тук се готвим да честваме Нова година, американците от дълго време живеят в изборния цикъл - 2024 година, а в този момент, борейки се за власт, републиканците се пробват да приложат своя десен завой. Те би трябвало незабавно да заловен юздите на ръководството, другояче няма да могат да прокарат своя претендент в Белия дом.

В тази връзка е доста забавно да се види какви локални начинания подхващат републиканските губернатори. Получили мандата на гласоподавателите, те преди всичко се оправят с ляво-либералната „ угриженост “, която изтормози всички до погнуса. Става дума за правата на малцинствата и политическата уместност, за световното стопляне и въглеродния отпечатък. Цялата тази идеология е искрено ориентирана против масите - хората би трябвало да бъдат засрамвани и упреквани, с цел да заплащат и да се каят непрекъснато, да печелят по-малко, да ядат по-малко, да живеят по-зле и да живеят по-малко на този свят.

Още през лятото републиканските щати изместиха деятелите, като на процедура не разрешиха или строго ограничиха абортите. Още по-рано те не разрешиха преподаването на " сериозна расова доктрина " в учебните заведения, съгласно която се оказа, че белите американци са длъжници на чернокожите си съграждани за цялостен живот. В същото време спортът беше стеснен за транссексуалните, а ЛГБТ събитията бяха неразрешени в учебните заведения.

И в този момент управляващите на републиканските щати стигнаха до светая-светих. Либералната идеология никога не процъфтява от нулата: дано да се борим за правата на нашите по-малки братя. Тази идеология има мощни спонсори и облагодетелствани. На първо място, това са транснационалните корпорации „ Блекрок “ и „ Вангард “. Те влагат в разнообразни компании по целия свят и през днешния ден управляват активи за трилиони.

Границите на тяхната власт са сложни за установяване. Ако перифразираме Бабел, някой може да попита: къде свършва „ Блекрок “ и стартира режимът във Вашингтон? Но няма отговор. Нека не се впускаме в спекулации за корупционни връзки, само че обективно видяно, притежателите на „ Блекрок “ имат задоволително пари, с цел да купят всички политици от двете Америки и Европа.

Като влага в разнообразни компании, „ Блекрок “ ги изнудва да изхвърлят акциите си, в случай че не следват открития дневен ред. Именно тези мултинационални корпорации са създали политика на " стабилно развиване " и са заявили, че няма да влагат в бизнеси, които не дават отговор на индикаторите ЕСУ (екологично, обществено и корпоративно управление). Според тези индикатори фирмите би трябвало да минимизират въглеродния си отпечатък - каквото и да значи това, както и да включат представители на разнообразни типове малцинства, в това число полови, в ръководството.

Тоест, в случай че една компания е супер печеливша, само че в нейния ръб няма да вземем за пример гей, тогава тя не дава отговор на критериите на ЕСУ. И в случай че има гей, само че не може да свие въглеродния отпечатък, още веднъж - довиждане, вложения. „ Блекрок “ се пробва да наложи същата политика освен на частни компании или банки, само че и на обособени страни, както и да вземем за пример на пенсионните фондове на Съединени американски щати.

Много бързо обаче елементарните американци, които всеобщо придвижват спестяванията си в пенсионни фондове, видяха, че ЕСУ вложенията са демонски нерентабилни. Много по-изгодно е да купувате акции, да вземем за пример, на американската петролна промишленост, пренебрегвайки нейния въглероден отпечатък. Политиците републиканци подхванаха тази тематика и изровиха доста забавни неща.

" Ако една компания се опита да извърши всички условия по ЕСУ, тогава растежът на нейните акции ще бъде извънредно слаб, на равнище от два или три %. За всеки американец, който влага в продължение на 40-50 години, инвестирайки в това значи загуба на милиони долари и внезапен спад в стандарта на живот “, сподели основният прокурор на Тексас Кен Пакстън.

Политическият анализатор Майкъл Рейгън, апропо, наследник на президента Рейгън, вижда смешно нещо: най-високото равнище на сходство със стандартите ЕСУ през днешния ден - знаете ли кои страни? Не, не Съединени американски щати, не Швейцария. Например Шри Ланка получи 98,1 от 100, а Хаити 99 от 100. Тоест първенците по стабилно развиване са безусловно обеднели страни, хем задлъжнели, хем с гладуващото население, което постоянно провежда протести.

И в този момент Джон Шрьодер, ковчежник на надълбоко консервативната Луизиана, изтегля близо един милиард $ от държавната инвестиция от портфолиото на „ Блекрок “. " Червеният " Мисури изтегля вложения за половин милиард. И емблематичният губернатор на Флорида Рон ДеСантис взема 2 милиарда $ от „ Блекрок “ и напряко не разрешава на държавни пари да влагат в бизнеса на „ Блекрок “ и да следват политиките на ЕСУ. „ Нашият приоритет е максимизиране на облагите за данъкоплатците и пенсионерите във Флорида, без оглед на идеологическия дневен ред на ЕСУ “, сподели управлението на щата в резолюция.

Разбира се, " ястребите " на Демократическата партия назовават републиканците изостанали консерватори, които нищо не схващат от напредък. Ясно обаче виждаме благоразумието на " алените " политици оттатък Океана. Всъщност техният традиционализъм наподобява много новаторски. Като почистват своите щати от демократичния дневен ред и изрично не разрешават нерентабилните вложения, те основават извънредно привлекателни територии за непознатия бизнес.

Разоряването на Европа благодарение на антируските наказания докара до там, че доста европейски компании в този момент са замразени на невисок старт, подготвяйки се да се реалокират в Съединените щати. Но въпросът е в кои щати ще отидат?

От една страна, демократичните Калифорния и Ню Йорк са обичайни места на мощ за новите технологии. От друга страна, в случай че притежателят на бизнеса и неговите чиновници имат деца, те евентуално ще желаят да ги отглеждат в по-познатата и здравословна среда на републиканските щати, без риск в учебно заведение да се появи мъж в женска рокля и да стартира да изяснява за правата на ЛГБТ.

И в случай че управлението на републиканските щати им обещае независимост от тежестта на ЕСУ, тогава, усещайки облага, европейският капитал ще се втурне там. Тогава демократичните Ню Йорк, Вашингтон и Калифорния ще останат със своите ЕСУ и „ Facebook “, само че без пари. Преплетената с демократичната идеология стопанска система не работи: демократичният „ Туитър “ с неговите несъществуващи профили е образец за това. И по какъв начин тогава демократите ще се борят за Белия дом?

Всичко това в допълнение подхранва разделянето сред „ алените “ и „ сините “ щати – те освен имат идеологическо разделяне, само че към този момент имат и изцяло разнообразни стопански системи. Републиканците имат типичен капитализъм, демократите имат световната тирания на „ Блекрок “ и „ Вангард “. Да забележим кой ще завоюва. И ще се опитаме да се поучим от грешките на другите.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР