След като служителите на Булгартабак“ днес протестираха в София срещу

...
След като служителите на Булгартабак“ днес протестираха в София срещу
Коментари Харесай

Ние сме отговорна компания, работим честно и спазваме закона

След като чиновниците на „ Булгартабак “ през днешния ден стачкуваха в София против клеветническата акция, почнала против тютюневия холдинг, от компанията изпратиха и отворено писмо:

През последните дни за следващ път „ Булгартабак “ е изправена пред злонамерена медийна и политическа офанзива. Активисти на провалилата се на последните избори партия „ Движение Да, България “, в среднощна акция се изгавриха с името на компания. Под прикритието на нощта, ударна група хулигани със скрити лица и качулки залепиха върху табелата пред нашата централа стикер, гласящ: Контрабантабак. В същия ден, ръководителят на „ Движение Да, България “ несполучливият някогашен правосъден министър Христо Иванов разгласи пред медиите, че приканва всички български институции да активизират всичките си запаси против „ Булгартабак “. Жалките вопли и клюки на Иванов заехтяха и в следените медии на олигарха Прокопиев от кръга Капитал. В техните медии „ Булгартабак “ е показана като контрабандист, апаш и нарушител. Целта им е с откровени неистини и клевети, да бъде погубен флагманът на тютюневата промишленост в страната – „ Булгартабак “, а с това и да бъдат отнети работните места на чиновниците.

Омаскаряването на табелата на централа на „ Булгартабак “ не е безобидна смешка – това е засегнатост към компания, това е засегнатост към всеки един от чиновниците. Защо си разрешава организация, скалъпена небрежно преди изборите, с цел да съставлява олигархичните ползи на незаконни приватизатори да атакува компания, която в продължение на 70 години до през днешния ден е главен източник на приходи в държавния бюджет? С какво право страхливци, които се занимават с хулигански дейности в дребните часове на деня назовават работещите на 3 смени без отмора 7 дни в седмицата – контрабандисти?

Държавните институции би трябвало да заемат позиция си. Държавата не би трябвало да търпи провалени политици да употребяват името на „ Булгартабак “ за ПР на неуспелите си планове. „ Булгартабак “ не желае да се занимава с политика, а с почтен бизнес.
Дейността във фабриките на „ Булгартабак “ минава през стотици контролни точки. Има информацията за производството на всеки кашон, всяка кутия, всяка цигара, която постъпва в действително време в сървърите на митническите и данъчните институции. Нито една кутия не може да напусне фабриката, без да бъде записана.

„ Булгартабак “ е обект на постоянни инспекции. През 2015г. е извършен 6-месечен непрестанен мониторинг на целия индустриален развой, по време на който също не са открити нарушавания. Всеки кг тютюн и всяка кутия цигари, създадени от „ Булгартабак “, се управляват и върху тях са платени всички налози и акцизи.

Само за интервала 2011-2017г. „ Булгартабак “ е платил на страната обществени отговорности за 5,1 милиарда лв., както и са изкупени български тютюни за над 105 млн. лв., с което е обезпечено препитанието на десетки хиляди тютюнопроизводители и техните фамилии.
„ Булгартабак “ постоянно е била с открити карти и е оказвала цялостно подпомагане на институциите във всичките им инспекции. Държавата би трябвало да отбрани имиджа на компанията от клеветите и нападките, които не са заслужени с нищо.

Време е на лъжата да бъде отговорено с истина. „ Сега и за в бъдеще, ще се противопоставяме на всеки опит за дискредитиране на положителното име и известност на „ Булгартабак “, които сме градили през годините със своя почтен труд! Готови сме да защитим работните си места, от които зависи нашето и на нашите фамилии бъдеще! Няма да позволим на група манипулатори, финансирани от чужбина и работещи напълно против националните ползи, да използват името на „ Булгартабак “ за реализиране на нечистите си ползи! Ние не сме контрабандисти! “, разгласи в публично послание Владимир Жеков, Изпълнителен шеф на „ Булгартабак-Холдинг “ АД.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР