След като служебният премиер поиска смяна на двама министри -

...
След като служебният премиер поиска смяна на двама министри -
Коментари Харесай

Кризата във властта се задълбочава: Търсят „Кой диктува на кабинета?“

След като служебният министър председател изиска промяна на двама министри - ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ и Движение за права и свободи се скараха - кой кадрува в служебния кабинет.

Остри рецензии и от президента, който към този момент отхвърля да подпише рокадите в кабинета. И отговор от премиера от Брюксел.

И през днешния ден от ПП-ДБ непосредствено упрекнаха ГЕРБ, че подреждат на Димитър Главчев с кого да работи. И приканиха президента да не бърза с указите, а да ревизира има ли претекстове външният и земеделският министър да си вървят, или всичко е - „ поради едно позвъняване от Борисов “. Самият Борисов изрично отхвърли да се е бъркал в решенията на Главчев, само че сподели, че за ГЕРБ е значима външната политика на страната ни и поради това в случай че Даниел Митов седна на стола, ще носят отговорност.

 Главчев към президента: Нямам доверие на двамата министри, препоръчани за промяна България 3 мин. Главчев към президента: Нямам доверие на двамата министри, препоръчани за промяна  Радев: Не е ли необичайно министър председател да сменя мнението си през ден? (ВИДЕО) България 3 мин. Радев: Не е ли необичайно министър председател да сменя мнението си през ден? (ВИДЕО)  ГЕРБ-СДС води ПП-ДБ с 8 пункта на идните избори България 2 мин. ГЕРБ-СДС води ПП-ДБ с 8 пункта на идните избори  Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години България 3 мин. Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години  Главчев към президента: Нямам доверие на двамата министри, препоръчани за промяна България 3 мин. Главчев към президента: Нямам доверие на двамата министри, препоръчани за промяна  Радев: Не е ли необичайно министър председател да сменя мнението си през ден? (ВИДЕО) България 3 мин. Радев: Не е ли необичайно министър председател да сменя мнението си през ден? (ВИДЕО)  ГЕРБ-СДС води ПП-ДБ с 8 пункта на идните избори България 2 мин. ГЕРБ-СДС води ПП-ДБ с 8 пункта на идните избори  Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години България 3 мин. Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години

А Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Възраждане “ събраха 67 подписа и ги внесоха в деловодството на Народното събрание с искане депутатите да смъкват от власт този въпреки и длъжностен кабинет. И президентът да си избере някоя от другите варианти за нов министър председател.

Единият от въпросите в коридорите на Народното събрание има ли партийна интервенция в поисканите от служебния министър председател рокади .

Снимка: БГНЕС

„ Абсолютно съвпадане и даже в претекстовете, които е описал, е доста ясно “, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Конституцията не го накара той да съгласува с Борисов и Пеевски този кабинет. И не го принуждава, когато Борисов се намръщи той да подскача и да желае оставката на двама министри “, разяснява съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков.

„ Така е решил министър председателят, по този начин е Конституцията. Това е цялостно негово право. Президентът би трябвало незабавно да подпише указа и да имаме външен министър “, сподели ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

На въпроса кой има свои хора във властта политиците дадоха отговор :

„ Майката на кмета от Политическа партия е министър в държавното управление на „ Главчев “, а кметът от „ Подуене “ е от Политическа партия “, сподели Борисов.

Снимка: БГНЕС

„ Той очевидно има родословното дърво на всеки един. Доколкото знам майката е на някакъв човек от „ Подуене “, от „ Спаси София “, дори не ми е ясно “, разяснява Кирил Петков.

И още кой носи отговорността за ръководството ?

Аз поради това се обръщам към сътрудниците Христо Иванов, Кирил Петков и Делян Пеевски, тъй като и на него в този момент му е най-лесно. Вика – „ аз нямам министри, не се занимавам, ще бъда съпротива “. Само че, когато гласувахме Конституцията, си говорихме по какъв начин 10 години ще бъдем един блок ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи “, сподели водачът на ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС

„ Съгласно Конституцията Народното събрание и ние можем да оказваме цялостен надзор на това служебно държавно управление “, изясни Пеевски.

„ Вместо да търсим майките, бащите и прадядовците да си вземем отговорността, че това държавно управление е на ГЕРБ сега “, съобщи още Петков.

И до момента в който някогашните сътрудници спориха кой ръководи, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ ИТН “ нападнаха. Първо с апел към президента.

Вижте по какъв начин разяснява свадите Кристиян Вигенин – във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР