След като сключи окончателно споразумение с досегашните мажоритарни акционери, базираната

...
След като сключи окончателно споразумение с досегашните мажоритарни акционери, базираната
Коментари Харесай

Sport Republic вече е мажоритарен акционер във френския футболен клуб Валансиен

След като подписа дефинитивно съглашение с досегашните мажоритар ни акционери , основаната в Лондон компания за спортни вложения Sport Republic  приключи нарастването на капитала на френския футболен клуб Валансиен и стана неговият нов мажоритарен акционер. Тази инвестиция е третата за Sport Republic във футболен клуб, след тези в британския Саутхамптън и турския Гьозтепе.

" Валансиен е страховит футболен клуб с огромен капацитет. Той има богата история, огромна и лоялна фенска маса, отличен стадион и подготвителни уреди, както и една от най-хубавите академии във Франция. Валансиен е освен прелъстителен клуб самичък по себе си, само че и ще се впише добре в нашата група. Вълнуваме се да стартираме работа и да използван тактиките си, с цел да осъществяваме цялостния потенциал на клуба " – разяснява основният изпълнителен шеф и съосновател на Sport Republic Расмус Анкерсен .

" Радваме се да забележим тази инвестиция, откакто работихме по нея дълго време. Френският клубен футбол е във напредък и Валансиен има всички характерности и инфраструктура, с цел да се трансформира във водещ клуб. Предишната благосъстоятелност сътвори солидна основа, от която има спомагателен капацитет за напредък и развиване. Ще работим интензивно и ще поддържаме клуба с запаси, с цел да реализираме това " – добави изпълнителният заместник-председател и съосновател на Sport Republic Хенрик Крафт.

" След дълго обсъждане на бъдещето на нашия клуб, Sport Republic бързо се утвърди като най-хубавия нов мажоритарен акционер във Валансиен. Убеден съм, че Sport Republic има опциите да продължи и форсира развиването на футболния клуб за постигането на най-амбициозните цели. Тяхната тактика и желанието им да се включат в локалния живот изцяло ни убедиха в това, че почитат както историята на нашия клуб, по този начин и работата, осъществена през последните години. За мен ще бъде чест и огромна горделивост да управлявам този толкоз значим за нашата територия клуб в продължение на съвсем десетилетие, да го пазя и да му разреша да разполага с главните активи, с цел да убеди Sport Republic да влага в него. Скоро ще имам опция да благодаря на всички прелестни хора, с които имах голямото наслаждение да разменям опит и да работя. Те ще останат вечно в паметта ми. Пожелавам на Sport Republic и несъмнено на Валансиен всички триумфи, които заслужават “ – показа някогашният мажоритарен акционер във футболния клуб Еди Здзеич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР