След като се възстановява от счупен крак на 11-годишна възраст,

...
След като се възстановява от счупен крак на 11-годишна възраст,
Коментари Харесай

Аз съм най-големият фен на Барби в света“: 62-годишна германка притежава 18 500 кукли

След като се възвръща от строшен крайник на 11-годишна възраст, фамилията дава на Бетина Дорфман кукли Барби, с цел да се забавлява.

Тогава младата германка не знаела, че тези дарове ще слагат началото на любовта ѝ към играчката за цялостен живот и ще доведат до най-голямата ѝ сбирка в света.

Бетина има 18 500 Барбита - от моделите от 60-те години до актуалните. И тя към момента не е завършила.

'I'm the world's biggest Barbie fan - but I never play with my 18,500 dolls'
— The Mirror (@DailyMirror)
Куклата още веднъж е в заглавията на вестниците с излизането на кино лентата на Грета Гервиг " Барби " с присъединяване на Марго Роби.

Но Барби в никакъв случай не е изчезвала от живота на Бетина. Отнело ѝ е една година, с цел да се възвърне от счупения си крайник заради затруднения, и тя споделя за обичаната си кукла: " Можех да предпочитам тоалети за нея или да си играя. През времето, когато трябваше да си заставам у дома, идваха мои другари и си играехме дружно ".

Сега скромната къща на 62-годишната жена в Дюселдорф, Северен Рейн-Вестфалия, е превзета от куклите на Mattel, които са върху всяка повърхнина. Струва ми се, че те ме следят, до момента в който се разхождам нагоре по стълбите и се пробвам да не съборя нищо или никого.

Но същинското богатство е нейното Барби кралство, стая на първия етаж. Хиляди от нейните скъпи Барбита живеят тук, където са подредени съгласно датата на издаване и стила.

Да погледнеш в претъпканите шкафове е като да надникнеш през основна дупка в десетилетия история. Скроените скромни тоалети на барбитата от 50-те години, с подобаващи шапки и ръкавици и съвършени прически.

Alles fing an mit einer aus den Sechzigerjahren – inzwischen hat Bettina Dorfmann sogar eine eigene Barbie-Klinik. Wie es wirklich ist, 18.500 Barbies zu besitzen:
— ZEIT ONLINE (@zeitonline)
Барбитата от 60-те години с роклички, дълги коси и къси подстрижки. Барбитата от 80-те години с огромни рокли и още по-големи коси.

На петгодишна възраст Бетина получава първата си кукла - Мидж, която е най-хубавата другарка на Барби. Сега тя има няколко от тези модели от 1963 година

Бившата офис служителка стартира съществено да колекционира, когато е на 34 години.

Интересът ѝ се възобновява, откакто открива детската си сбирка от над 30 кукли с вярата да ги подари на щерка си.

Но вманиачената по спорта Мелиса, която в този момент е на 31 години и е параолимпийски треньор по тенис на маса, надали се е интересувала от пластмасовите съкровища на майка си.

Бетина изяснява: " Нейните кукли Барби се занимаваха единствено със спорт. Баскетболна Барби и футболна Барби. "

Въпреки това, когато още веднъж вижда куклите, Бетина се сеща за всички Барбита, които е желала да си купи в младостта си, и стартира да ги събира и да посещава конгреси.

La persona que más muñecas tiene es Bettina Dorfmann, con 18,000
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР