След като се оказа, че с гаранциите и предложенията си

...
След като се оказа, че с гаранциите и предложенията си
Коментари Харесай

След историята Османи с нов кинжал: Македонският език ще бъде в преговорната рамка и ще стане официален в ЕС

След като се оказа, че с " гаранциите " и " предложенията си " Франция се готви да ни ограби историята в интерес на Северна Македония, се оказва, че така наречен македонски език също щял да стане формален в Европейски Съюз. Лошият вестоносец за следващия кинжал към страната ни е външният министър на РСМ Буяр Османи.

" Въпросът с македонския език е решен и всички неистини, свързани с него, би трябвало да бъдат „ демонтирани “. Това сподели на конференция в Скопие министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи. В рамката, която би трябвало да бъде подписана с Европейския съюз, ще бъде посочено, че Северна Македония ще преведе законодателството на македонски език. България ще изрази своята позиция в изказване, което ще влезе в протокола. То е направено в границите на португалското предложение. " Убедихме 26 страни-членки да одобряват нашата версия с разрешението на България ", сподели Османи.

Позицията на България е в сходство с предлагането на Португалия, а точно, че македонският език не е съществувал до 1945 година и че той е български акцент. " Ирационално и нездравословно е да се твърди, че ще има промяна на идентичността, побългаряване... Напротив, оспорваният от някои в Европейски Съюз езиков въпрос е затворен един път вечно ", добави Османи. Лъжа е, че двустранните исторически въпроси са заложени в рамката. Конституцията на страната ще бъде отворена и в нея ще залегнат правата на черногорските, хърватските и българските малцинства, добави министърът. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР