След като се изчисти правният казус с автомагистрала Хемус, и

...
След като се изчисти правният казус с автомагистрала Хемус, и
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Никой не може да даде срок за АМ Хемус до Плевен

След като се " почисти " правният проблем с автомагистрала " Хемус ", и ние можем законно да строим, мигновено ще бъде възобновено строителството й. За нас е значимо автомагистралата да бъде приключена, само че да бъде приключена законно. Това съобщи в Плевен ръководителят на Парламентарната комисия по районната политика, благоустройството и локалното самоуправление Настимир Ананиев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той взе участие в изнесена приемна за жители, дружно със зам.-председателя на комисията арх. Йордан Терзийски, с народния представител и член на комисията Димитър Ташев, и народния представител от Плевенска област Иван Манев.

Ананиев разясни, че сега тече юридически разбор, и в случай че има потребност от някакво законодателство, то ще бъде прегледано в районната комисия и доста бързо ще бъде признато, с цел да може да продължи строителството час по-скоро, само че законно. Председателят на парламентарната комисия по районна политика напомни, че " няколко пъти министър Асен Василев е заявявал, че пари има, само че въпросът е, че би трябвало да се строи законно и по разпоредбите ".

Ананиев посочи, че следва да изслушат управлението на " Автомагистрали ", тъй като автомагистрала " Хемус " е " стратегически план за страната и може би ще се наложи изключително законодателство ". Според него, " в случай че сега някои се обвърже със период по кое време автомагистралата ще стигне до Плевен, той няма да е същински ". Надявам се в границите на мандата да имаме съответни дейности и те да се случат законно, сподели още депутатът.

 Караджов: Могло е да нарисуват Автомагистрала Виж още

Днешното посещаване в Плевен е част от програмата за изнесени приемни в Северна България на представителите на парламентарната районна комисия.

Никога не е било допустимо автомагистрала " Хемус " да бъде издигната до 2024 година, разяснява неотдавна вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов. Подобна прогноза той постави в графата " предизборни обещания ". Могло е да нарисуват " Хемус " до 2024 година Това се прави и сега, като работата в никакъв случай не е серпантина, уточни министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР