След като съставихме комисия, която да констатира всички нередности, свързани

...
След като съставихме комисия, която да констатира всички нередности, свързани
Коментари Харесай

39 от установените 41 нередности във Френската гимназия вече са отстранени

" След като съставихме комисия, която да установи всички нередности, свързани с ремонта и построяването на новото крило с физкултурен салон във Френската гимназия в София, бяха открити 41 нередности, вече 39 са отстранени ", съобщи той пред публицисти.  

Предстои да бъде ремонтирана кривата настилка във физкултурния салон, която попречва естественото спортуване на децата и тяхната сигурност, добави Бонев. В рамките на констативния протокол настилката ще бъде ремонтирана след привършване на образователните занятия, с цел да не ги попречва.

Със заместник-кмета по обществените действия Надежда Бачева направихме оглед въз основата на гимназията с нов фокус, а точно наличната градска среда, изясни Бонев, представен от Българска телеграфна агенция. След огледа установихме, че този план е напълно сгрешен и по никакъв метод не е взел поради нуждата от досегаемост сред новото крило и остарялото такова, добави още той.

По думите на общинския консултант възпитаник или преподавател със затруднена подвижност не може да се образова във Френската гимназия поради близо 40 стълби, които има сред двете крила.

Бонев заяви, че след медийните сигнали, Регионалните здравни инспекции (РЗИ) са отправили наставление за волейболните мрежи да бъдат отстранени като рискови. Въпреки че бяха вложени близо шест милиона лв. в това ново крило и салон, сега има възбрана за игра на волейбол и тренировки, в случай че тимът на Френската гимназия се слави с този спорт, отбеляза Бонев.

Той добави, че са се удостоверили и догатките, които ПП-ДБ-СС е имала за спортни действия с топка в двора, които са неразрешени заради риск от нарушение на топлоизолацията на постройката.

В комисията по архитектура бяха извикани представители на " Софинвест ", които са строителен контрол на Френската гимназия. От частен проблем, в този момент ще дадем редовно решение, сподели общинският консултант.

Той изясни, че по решение на комисия ще бъдат образувани работни групи за оглед на положението на 26 здания на учебни заведения и детски градини. Причината по тази причина е, че те са включени в един общ план, финансиран по оперативна стратегия " Региони в напредък " за главен ремонт и реорганизация на 26 детски градини и учебни заведения. Бонев уточни, че при установени нередности, те ще бъдат отстранени за сметка на гаранцията и компаниите, които са ги построили.

Общинският консултант от ПП-ДБ-СС изясни още, че са се свързали с специалисти по волейбол, които да им оказват помощ по тази причина по какъв начин в границите на гаранцията на плана да се конструира салонът, тъй че да е допустимо там да се играе волейбол безвредно. Бонев сподели, че друга открита неправда е изчезналата алармена система, която е поръчана и ще бъде доставена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР