След като са им инсталирали най-висококачествената PVC дограма, собствениците на

...
След като са им инсталирали най-висококачествената PVC дограма, собствениците на
Коментари Харесай

Защо вашата дограма у дома се изпотява и какво да направите?

След като са им конфигурирали най-висококачествената PVC дограма, притежателите на жилища и частни къщи разчитат на съвсем съвършените характерности на нейното потребление. Но те постоянно срещат конденз върху прозорците. С какво може да бъде обвързвано това и дали си коства да се тревожите за изпотяването на прозорците? Нека разберем.

Какво е кондензът?

Първоначално си струва най-малко незадълбочено да разберете повода за явлението. Кондензът на прозорците е просто влага. Факт е, че влагата я има постоянно във въздуха, въпреки че не я виждаме. Показатели като безспорна и относителна мокрота не са фикция.

На прозорците или стъклото се образува конденз, когато въздухът в стаята е прекомерно мокър и прозорците са студени. Факт е, че когато хората живеят в една стая, влажността на помещението последователно се усилва. Това се случва заради дишането на човек и отделянето на влага от кожата, което постоянно не виждаме.

Когато въздухът в стаята стане прекомерно мокър, попадайки върху студената повърхнина на прозореца, парата още веднъж се трансформира във влага – толкоз е просто. Можете да наблюдавате същото събитие на огледалото в банята, когато след парещ душ се опитате да се огледате в него.

Но по кое време е рисково притежателите на дограма да стартират да се тормозят? Какво съставлява рисковият конденз и по какъв начин може да се отстрани?

Опасност от конденз

Когато сте на закрито, в помещението има непрекъснато висока мокрота, а кондензът се събира по прозорците с двоен стъклопакет – това се отразява неподходящо върху здравето на жителите на жилището и на положението на самите прозорци.

Също по този начин, влагата е удобна среда за развиването на разнообразни типове бактерии. Особено плесен и гъбички. Когато те се появят на прозорците, алергичните реакции могат да застрашат вашето здраве. Ако непрекъснато вдишвате въздух с мухъл, вашето здравословно положение може да се утежни доста. А повода за това е почтената влага.

Как да предотвратите конденза?

Идеалното решение е да намерите добър експерт, който може да проучва показанията на температурата в стаята и да ви посъветва какъв вид прозорци ви трябват. Ако апартаментът е прекомерно топъл, тогава можете да поставите многокамерна PVC дограма, по този начин вътрешното стъкло ще бъде по-топло и ще се приспособява към температурата на въздуха в помещението, а кондензът ще бъде по-малко. Това решение ще спести и отопление на пространствата.

Най-простият метод е проветряването. След инсталирането на PVC дограмата, апартаментът става изцяло изолиран. За да освежите въздуха и стаята, е задоволително да проветрявате помещението всеки ден единствено за няколко минути.

 Вижте още: Отървете се от ухапвания и рани с тези елементарни трикове

Ако не желаете да се образува конденз и желаете стаята да не събира непотребна влага – отворете прозореца необятно, само че в границите на няколко минути. Особено добре е за здравето да вършиме това заран: студеният въздух ще увеличи тонуса на тялото, ще допринесе за по-доброто ви и по-бързо пробуждане.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР