След като руската частна армия Вагнер“ и нейният командир Евгений

...
След като руската частна армия Вагнер“ и нейният командир Евгений
Коментари Харесай

„Вагнер“ окупирала Ростов и плаши с поход към Москва, ако Шойгу не се яви на среща с Пригожин

След като съветската частна войска „ Вагнер “ и нейният пълководец Евгений Пригожин тази нощ потеглиха да смъкват военното командване на формалната съветска войска и оповестиха, че управляват Ростов на Дон, през днешния ден те сложиха условия.

Пригожин приканва съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов да дойдат в Ростов на Дон и да се срещнат с него, съобщи Ройтерс.

„ Ние дойдохме тук. Ние желаеме да приемем началника на генералния щаб и Шойгу “, споделя Пригожин. „ Докато те не дойдат тук, ние ще останем тук, ще блокираме град Ростов и ще се насочим към Москва “, добавя той.

„ Ние сме в генералния щаб, в този момент е 7,30 ч сутринта “, споделя Пригожин във видео, публикувано в Телеграм.

„ Руските военни обекти в Ростов са под надзор, включително и летището “, добавя той, до момента в който зад него минават мъже с униформи.

Пригожин увери, че съветските военни самолети, ангажирани в съветската атака в Украйна, изхвърчат обикновено от летището, с цел да изпълнят бойните си задачи, съобщи Франс прес.

„ Основният команден пункт работи обикновено “, съобщи Пригожин, твърдейки, че нито един офицер, ситуиран там, не е отхвърлен от служба.

„ Голяма част от завладените територии в Украйна са изгубени и доста военни са убити “, сподели още Пригожин и упрекна още веднъж съветската войска, че не споделя истината за обстановката на фронта.

Според него армията губи до 1000 души дневно, като в тази цифра той слага убитите, ранените, безследно изчезналите или пък тези, които отхвърлят да се борят.

В друго видео, качено в канала в Телеграм, подкрепящ „ Вагнер “ – „ Разгрузка Вагнера “, Пригожин се вижда седнал сред двама високопоставени съветски генерали, единия от които е генерал-лейтенантът от съветските сухопътни сили Владимир Алексеев. Той по-рано бе разгласил видео, в което го призоваваше да премисли декларираното желание за премахване на висшето военно командване.

След опасността, че „ Вагнер “ потегля да смъква управлението на съветската войска, в цяла Русия са затегнати ограниченията за сигурност. Армията и службите организират „ антитерористични мероприятия “. Хората в доста области са призовани да не излизат от домовете си. Отменени са всевъзможни всеобщи прояви. Това са публични известия на управляващите.

Президентът Владимир Путин непрестанно получава информация за предприеманите ограничения.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е известен за обстановката, Белият дом следи обстановката.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР