След като разбрах от медиите за случката, веднага извиках д-р

...
След като разбрах от медиите за случката, веднага извиках д-р
Коментари Харесай

Здравният министър за разменените бебета: Става въпрос за човешка грешка

" След като разбрах от медиите за случката, незабавно извиках доктор Велев, с цел да получа информация от него какво се е случило, хронологията на събитията. След това мигновено назначих инспекция от Изпълнителната организация „ Медицински контрол “, които са там сега и от софийско РЗИ ".

Това сподели пред публицисти в Министерския съвет служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев по отношение на случая с разменените бебета, предадеБГНЕС.

По думите на Меджидиев двете бебета са родени в еднакъв ден едновременно.

" Става въпрос за 2 родилки, които са родили през септември месец в един и същи ден, едновременно. Според мен става въпрос за човешка неточност, немарливост на личния състав ", сподели още Меджидиев.

Припомняме, че по-рано на 21 декември стана ясно, че столична болница е разменила две бебета, като бе доказано, че казусът е отболница " Шейново ".

Сигнал за това е дала една от майките, която два месеца гледа детето си, само че не разкрила никаква образна аналогия с него. Тя решила да направи тест, резултатите от който посочили, че детето не е нейно.

По информация на bTV другата жена е отказала да се тества.

Според инспекцията гривните на ръцете на дамите при изписването са били с разнообразни номера.

" 24 часа " заяви, че обществените ще поемат грижата за двете деца, до момента в който схванат кое на кого е.

За случая са уведомениполицията и прокуратурата.От държавното обвиняване оповестиха, че досъдебното произвеждане е почнало преди дни.Има съмнения, че в болничното заведение бебетата може да са билиразменени умишленоили да е позволена неточност от страна на личния състав.

По-рано на брифингзам.-районният прокурор Иван Стефанов заяви: " Извършваме следствие по член 184 от Наказателен кодекс, за сменени дребни деца в огромно столично болнично заведение. Разпитани са 28 души, взети са биологични материали от майките на дребните деца. От ДНК експертизата е открила, че родителите, вписани в актовете възникване на двете деца, не подхождат на биологичните такива. А точно че двете новородени са разменени при изписването отболничното заведение ".

По думите му сега се правят голям брой дейности по следствието. „ Делото е върнато в полицията. Указани са спомагателни разпити на спомагателна група лица, с цел да се откри в цялост фактическата конюнктура и събитията довели до размяната на двете деца ”.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР