След като прие от следващите редовни избори да се гласува

...
След като прие от следващите редовни избори да се гласува
Коментари Харесай

Парламентът върна смесеното гласуване

След като одобри от идващите постоянни избори да се гласоподава единствено с хартиена бюлетина, а по-късно препоръчаното на Движение за права и свободи за сканиращите устройства беше отхвърлено, Народното събрание върна смесеното гласоподаване, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По-рано Народното събрание одобри дефинитивно да се върне гласуването с хартиена бюлетина. Предложението на Българска социалистическа партия получи поддръжка от 124 депутати, а 95 бяха „ срещу ”.

След това депутатите се върнаха и към признатия член 206 а., който вкарваше единствено книжен избор от локалните избори следващата година и го анулираха. Така де факто отново се върнаха на смесено гласоподаване, а единствено хартиеният избор оцеля едвам няколко часа.

Предлагаме машини против машини, бяхме упреквани, че надали не връщаме хартиената бюлетина. Предлагаме машини, които предлагахме и 2014 година Това сме предложили от първо четене и преди второ. Не бяхме подкрепени в комисия, само че чакаме залата да го поддържа. Чл. 206 е обвързван с тях ", съобщи Хамид Хамид от Движение за права и свободи в отбрана на новите машини за сканиране на вота. " Сам по себе си този текст не значи нищо. Предлагаме вид, който ще избегне недействителните бюлетини ", настоя депутатът. И уточни, че машината работи добре и се употребява във всички щати./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР